540 2

Плащаме 3,4 млн. лв. за бежанците в Турция

Стефанаки Йоанис

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2016 г. с цел изплащане на първата българска вноска към Механизма за бежанците в Турция. Вноската, в размер на 3,4 млн. лв., е изчислена въз основа на дела на брутния национален доход (БНД) на страната в общата сума на БНД на Европейския съюз, съобщиха от правителството.

Механизмът беше създаден с цел да се координират действията, финансирани от бюджетите на ЕС и на държавите-членки. Общият размер на помощта по механизма е 6 млрд. евро. Народното събрание ратифицира на 30 март т. г. споразумението за създаване на Механизма за бежанците в Турция и графика за изплащането на българските вноски в периода 2016-2019 г.

Тези средства са предназначени за финансиране на спешните нужди от хуманитарна помощ за сирийските бежанци и приемните общности в Турция. Оперативното управление и предоставяне на средствата на територията на Турция се извършва чрез Инструмента за предприсъединителна помощ и по линия на хуманитарната помощ.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • намукавей
  Отговор
  1 13:48  28.09.16
  Най бедната държава, а откъде ги вади тези милиони за бежанци за НЕК явно пак Боко и Граби Е.ати Работата Българска ще заговяват, т.е тука има тука нема.
 • оня
  Отговор
  2 14:53  28.09.16
  Продължавайте да гласувате за тези педали, които предпочитат да хранят мангали а не собствения си народ, който изнемогва. "не сме народ а мърша" Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875 / Петко Славейков

Напиши коментар:


Публикувай