723 0

Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо за кончината на Шимон Перес

Българският президент изказа съболезнованията си пред президента на Държавата Израел

Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо за кончината на Шимон Перес
Снимка БТА
Милена Трачева

Президентът Росен Плевнелиев изпрати днес съболезнователно писмо до своя израелски колега, президента Реувен Ривлин, по повод кончината на Шимон Перес, президент на Държавата Израел (2007-2014 г.).

„Светът изгуби една ярка личност – политик, хуманист и държавник, който ще остави своята следа в историята“, се казва в писмото на Росен Плевнелиев, който изразява от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования по повод кончината на Шимон Перес.

„България изгуби истински приятел. Приятел, който не се поколеба да изрече думите, че „Българският народ е кротък, тих и скромен, но е блестящ пример за героизъм и кураж“. Прекланяме се пред паметта на човека с голямо сърце, спечелил Нобелова награда за мир и завинаги ще помним посланието му: „Родени сме равни, за да живеем като такива, родени сме мирни, за да живеем в мир”“, се казва още в съболезнователното писмо на българския държавен глава.

На 30 септември 2016 г. президентът Росен Плевнелиев ще участва в траурната церемония по повод кончината на президента Перес.

Израел

Още по темата

 • Семейство Клинтън на погребението на Шимон Перес

  Семейство Клинтън на погребението на Шимон Перес

  Световни лидери ще присъстват на петъчното погребение на Шимон Перес, съобщи „Ерусалим поуст“. Бившият израелски президент почина на ...
  28.09.2016
  1 037
  0
 • Почина Шимон Перес

  Почина Шимон Перес

  Бившият израелски президент Шимон Перес почина на 93-годишна възраст, съобщи „Ерусалим поуст“. Перес бе приет в болница преди две ...
  28.09.2016
  1 385
  0

Напиши коментар:


Публикувай