29 Септември, 2016 11:24 1 403 2

Партиите се хванаха "гуша за гуша"

  • партиите-
  • "гуша за гуша"-
  • кворум-
  • заседанието-
  • парламента

ДПС предричат разпад на управляващото мнозинство. РБ: Стоим добре във външно политически план. ГЕРБ: Не може заради една кандидатура да се спира работата на институциите

Започва процес на разпадане на управляващото мнозинство. Така Алиосман Имамов от ДПС и зам. председател на НС коментира липсата на кворум в Народното събрание и проваленото заседание днес.

Имамов твърди, че осигуряването на кворум е задължение на управляващите. По думите му не трябва да се търси връзка с каквито и да било съдържателни процеси, които се извършват в парламента и извън него.ГЕРБ провежда някакво мероприятие, което също е в противоречие с правилника, който забранява по време на пленарни заседания да се провеждат каквито и да е други мероприятия, каза Имамов.В отговор на въпрос, той посочи, че ако продължава все така до изборите, това означава, че наближават предсрочни такива.

Председателят на Народното събрание от Реформаторски блок Иван Иванов коментира готвения от БСП вот на недоверие заради външната политика.Струва ми се този вот до голяма степен е изсмукан от пръстите на опозицията, в момента във външнополитически план стоим изключително добре, каза той. Според него ДПС показват мускули за утрешното заседание. Те били се регистрирали днес, не защото се готвят да подкрепят вота, а защото по-скоро са притеснени от утрешната точка на заседанието - за бурките.

Не може заради една кандидатура да се спира работата на институциите, коментира зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев. Това, че БСП и ДПС не са се регистрирали, макар и да са били в залата, Главчев определи като интересна комбинация. Ако трябва, коментира той, да не работят институциите, защото смятат, че се е провалила една лична кандидатура, не е държавнически. Той предположи, че и утрешното заседание на парламента най-вероятно ще се провали заради предстоящата точка за бурките.

Жельо Бойчев предрече пък, че това правителство и водената от него политика си отиват. „Бяхме свидетели на разпада на управляващото мнозинство в 43-то НС. Въпросът е кой управлява – Цецка Цачева, която не може да събере депутатите от ГЕРБ, Цветан Цветанов, който прави конференция срещу тероризма или Бойко Борисов, който привиква народните представители на ГЕРБ по кръстовищата, за да търси кандидата си за президент”. Това заяви народният представител от БСП лява България Жельо Бойчев пред журналисти в парламента по повод липсата на кворум в пленарна зала. Той попита, какво е това, което е по-важно от задълженията, които има народният представител? „Не се страхувайте от предстоящия вот на недоверие, който ще внесем. Това правителство и водената от него политика си отиват. Предсрочните избори са неизбежни”, коментира той. По неговите думи в момента текат консултации и интересът към темата и мотивите е неподозирано голям. „Няма смущения в парламентарните групи дори и заради предстоящите президентски избори и се заявява подкрепа. В консултации сме с всички парламентарни групи”, допълни Бойчев. Според него трябва да се очертае разделителната линия кой подкрепя ГЕРБ и водената от тях политика. „Изправени сме пред следната алтернатива – кандидат-президентската двойка на БСП ген. Радев и Илияна Йотова и анонимният кандидат на ГЕРБ и присъдружните му кандидати. Ще стане ясно кой е за промяна и кой е за настоящото статукво”, каза още Жельо Бойчев.

Кирил Добрев каза, че вотът на недоверие ще бъде едно изпитание за политическите субекти.„Вотът на недоверие ще бъде едно изпитание за политическите субекти. Не е тайна, че ГЕРБ няма да бъде просто с един кандидат”. Това допълни народният представител от левицата Кирил Добрев. Според него на предстоящите президентски избори ГЕРБ ще излязат с няколко кандидата и вотът на недоверие е тест за това дали се приема политиката на управляващите или не. „Към този момент партиите проявяват страхотен интерес и вот ще има”, категоричен е Добрев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огън да ги гори всичките

    0 0 Отговор
    Файда от коя ли партия има за българина?
  • 2 20Т

    0 0 Отговор
    Тия боклуци вземат по една шапка пари и дори не ходят на работа. До стената и с калашника. Народен съд трябва/пак/
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове