881 0

Огнен ад край Пирдоп и Сандански

Огнен ад край Пирдоп и Сандански
Стефанаки Йоанис

Пожар обхвана сметището в Пирдоп, има и опасност от обгазяване.

Общината е получила сигнал за пожара в полунощ. В 8.00 часа тази сутрин екипи са започнали потушаване на огъня. По правило сметище за битови отпадъци не се гаси с вода, а се покрива с пръст. Около една четвърт от територията му е изгоряла - или около 6-7 декара отпадъци. Почти 90% от пожара е потушен, предава Нова телевизия.

Според кмета на Пирдоп Ангел Геров най-вероятната причина за пожара е умишлен палеж. Подозира се и небрежност от страна на хора, които вероятно са събирали пластмаса и са решили да си запалят огън. Тази сутрин е имало задимяване, но не може да се говори за обгазяване на Пирдоп. От РИОСВ са поставили мобилна лаборатория край града, която измерва показателите на въздуха. Според последните й данни няма превишаване на нормите. Официалните резултати от измерванията на въздуха ще са готови в петък следобед. Няма опасност за здравето на хората.

Около 500 декара сухи треви и храсти горят край село Плоски, община Сандански. Създадена е организация от пожарни екипи и шест горски стопанства, за да бъде спряно разпространението му.

 

България

Напиши коментар:


Публикувай