1 297 2

Свалят табели, ако караме без книжка или пияни

Снимка: Факти.бг
Снимка: Факти.бг
Венцислав Михайлов

„Ако някои бъде заловен да кара без книжка или с алкохол над 0,5 промила, ще му се свалят табелите за срок от шест месеца до една година”, каза за Нова телевизия Настимир Ананиев, депутат от Реформаторския блок и председател на комисията по транспорт в НС.

Това предвиждат новите промени в Закона за движението по пътищата. Ще се отнема не само малкия, но и големия талон на превозното средство, което означава, че след това ще трябва да се прави нова регистрация в КАТ.

За да се спре спрат шофьорите, които карат без книжка, първо трябва да се промени съзнанието на българина. „Хората трябва да се научат да уведомяват органите. Сега всеки прикрива приятеля си, който кара без документи и по този начин се стига до неприятни инциденти”, заяви от своя страна Станислав Иванов от ГЕРБ. Предвижда се също така органите на МВР да могат веднага да спрат от движение кола, чиито шофьор е хванат без документи или с алкохол.

Сега такива водачи са оставяни да се придвижат с автомобилите си. „Ще дадем право на пътните полицаи да налагат глоби на място. Два пати се завишават и глобите за шофиране в нетрезво състояние и с превишена скорост”, допълни още Ананиев. Според Георги Свиленски от БСП през последните две години парламентът не е приел нито една промяна в закона. По думите му това са само приказки по медиите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 14:09  30.09.16
  Добро начало, дано приемат и по-строги мерки като конфискуване на превозно средство, защото с едното сваляне кой ще ти гарантира, че няма да сложи някакви си и да си кара пак. Ако се конфискува и му се наложи глоба колкото колата, той ще трябва да реши дали да си плати глобата и да си получи колата или да я остави в полза на МВР, която с търг после да си върне парите по акта. Така ще е по-разумно, с глоби не се оправяме-като не се плащат ако ще и хиляди да са, все тая. Циганите не плащат глоби, карат без книжки или с купени такива, коли им не са регистрирани на тяхно име, а купени с пълномощно, не им се плащат данъци и застраховки. Как КАТ ще накара такъв човек да си изтъпи наказанието: само с арест и запор на всичко движимо и недвижимо, ако не плаща ще лежи и ще полага обществено полезен труд докато не се изплати на обществото. Глобата е за съвестни хора, малко са тиква по пътищата, както всеки може да види.
 • onq s konq
  Отговор
  2 15:06  30.09.16
  Извода е НОСЕТЕ СИ РЕЗЕРВНИ ТАБЕЛИ

Напиши коментар:


Публикувай