694 1

Откриват ловния сезон за местен дребен дивеч

Откриват ловния сезон за местен дребен дивеч
Стефанаки Йоанис

В събота, заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов ще открие ловния сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня, съобщиха от министерството на земеделието и храните.

Началото на първата гонка на Ловната дружинка Равен ще бъде дадено в 7:30 часа на територията на ДГС Момчилград до с. Равен.

Участие ще вземат заместник-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Красимир Каменов и директорът на Южноцентрално държавно горско предприятие инж. Ботьо Арабаджиев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • мило
    Отговор
    1 04:07  01.10.16
    Г-н доцент, никой от вас учените, не обясни на ловците, че убиването за кеф на едно животно е не по-мако престъпление от да убиеш човек? Да, не можем да не настъпваме мравки като вървим, просто няма как. Не, че трябва нарочно да ги газим! Но какъв е тоя кеф, да идеш за застреляш пъдпъдък, лиисица, заек,... след като и пари имаш за храна и често и у дома си гледаш кокошки и зайци и изобщо не е нужно? Та тия не са ескимоси, които няма просто как да си гледат растения? Ето затова няма да има баланс в природата защото човека обърква всичко. и после не се учудвайтее, че вълците гонели овцете ви! Те нямат друг избор - в горите няма много сърни, зайци и друга тяхна храна.... Едно е да убиеш нападашщ те вълк или мечка, съвсем друго е да застреляш едно зайче или яребица, от ловна страст...

Напиши коментар:


Публикувай