1 397 0

30 септември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Ниското ниво на река Дунав е нормално за сезона. Към момента няма заседнали плавателни съдове или струпване на изчакващи да преминат през критичните участъци.

Министърът на културата Вежди Рашидов посети археологическите проучвания в праисторическия обект "Провадия солницата", които се ръководят от проф. Васил Николов.

Четиридневният фестивал на балканската култура и кулинария, който гостува за първи път в Благоевград, започна с българска вечер. През четирите дни край димящите скари, дългите маси, кътовете за забавления за деца и възрастни на площад „Георги Измирлиев” ще звучат класическа, народна и съвременна музика, „гарнирани” с произведения на балканската кухня, приготвени от майстори на скарата от България и съседните страни.

Есенна изложба на мед и пчелни продукти откри пчеларско дружество "Акация" в Пловдив.

Новооткритата свещоливница в село Свещари, Разградска област е привлекателно място за жители и гости на Лудогорието. Майсторът по леенето на свещи - художникът приложник Васфи Меджитоглу изработва и демонстрира направата на разнообразни свещи с приложение в бита.

 

 

 

 

 

България


Напиши коментар:


Публикувай