594 1

Съдят шофьор, убил пешеходка и избягал

Анжелина Димитрова

Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен шофьор на камион, причинил смърт на пешеходка и избягал от местопроизшествието.

Обвинението срещу Методи М. е за това, че на 17 февруари 2016 г. в с. Глава, област Плевен, при управление на товарен автомобил „Mercedes Sprinter 308“, нарушил правила за движение, като преди да започне движение назад, не се убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност за останалите участници в движението по време на движението си назад не наблюдавал пътя зад превозното средство, като по непредпазливост причинил смъртта на Анелия А. На 37 години. След деянието обвиняемият е избягал от местопроизшествието.

На 17 февруари 2016 г., около 16,30 ч, обвиняемият пристигнал в с. Глава, за да закупи бали със сено, като управлявал камиона. Спрял камиона на една от улиците и слязъл от него. След известно време се върнал, качил се на камиона и предприел движение назад, като в същото време зад товарния автомобил и с гръб към него, по пътното платно, се движела пострадалата пешеходка. Последвал удар, при който жената паднала по очи на земята и камионът преминал през тялото. Методи М. усетил удара, спрял, слязъл и видял падналата пешеходка, която била затисната от товарния автомобил. Преместил товарния автомобил, обърнал тялото на жената, напръскал я с вода и се обадил на 112. След това напуснал местопроизшествието с управлявания от него камион и се прибрал в дома си в Койнаре. Веднага след произшествието пострадалата жена била качена от близките си в лек автомобил, за да бъде транспортирана до болницата, но още по път било установено липса на пулс.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ДПС форева
    Отговор
    1 00:07  01.10.16
    Ако не беше с камион, а с БМВ- нямаше нито да го задържат, нито да го съдят!

Напиши коментар:


Публикувай