1 255 1

Ген. Румен Радев: Икономиката  е част от националната ни сигурност

Държавата не трябва да абдикира от нея

Стефанаки Йоанис

 „Икономиката  е част от националната ни сигурност и държавата не трябва да абдикира от нея“. Това заяви по време на срещата си с представители на Бургаската търговско-промишлена палата кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издинат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. По думите му, за да говорим за икономическа политика, трябва да имаме анализ за настоящото състояние, оформянето на визия на база на наш капацитет и на водещия опит в чужбина. „Може да се строят пътища и мостове, но те не са достатъчни. Без технологии и квалифицирана работна ръка няма как да се развиваме като нация“, зяви той и подчерта, че за съжаление в момента липсва квалифицирана работна ръка, поради скъсването на връзката между бизнеса и образованието.

Ген. Радев обясни, че малкият и средният бизнес, който храни голяма част от българското население, е под голям бюрократичен натиск. Според него трябва да има спокойствие на бизнеса, за да може да се развива. Той бе категоричен обаче, че това няма как да стане без помощта на държавата. По думите му без силна икономика, няма как да се развивиаме и няма как да говорим за национална сигурност.

Ген. Радев подчерта, че като президент ще създаде постоянен съвет по икономическа политика и заетост, който да генерира идеи за развитието на икономиката. Той допълни, че и едно от първите заседания на КСНС, които ще свика след тези за националната сигурност и демографията, ще бъде за развитието на българската икономика. „Трябва да деидеологизираме икономиката. Решенията трябва да се взимат на база на нашите интереси. Тогава ще бъдем силна държава с позиции, които ще се чуват и няма да ходим да се молим“, категоричен бе кандидат - президентът.

 С другите кандидати бягаме по различни писти. Те се борят за себе си, аз за българските граждани

Попитан по време на срещата си с журналисти в Бургас, по какво се различава от другите кандидати, той отговори „Бягаме на различни писти, даже на различни стадиони и имаме различни цели. Някои се борят за да си преброят гласовете за парламентарните избори, някои за лични цели, други заради партиите си. Аз го правя само с идеята да се боря за българските граждани и за защита техните интереси".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • момко
    Отговор
    1 22:05  30.09.16
    Словото ти е хубаво, генерале, поздравление! Но детайлите биха определили дали словото има покритие или не? Например, как виждате, защита на нашите интереси, от паразитната прослойка номенклатура, ненаказуема, сптруваща ни милиарди с годините, било депутати, било триблирани чиновници без никаква нужда и полза от тях, само защото са на НЯКОЙ на власт човек? Ето това започва от соца и досега не се е преставало. Това никойот досегашните не разреши. А аз щях да го оправя за няколко месеца. Да вземем и друго впредвид? ненаказуемостта безотчетността на редица институционалнтти играчи . прокурор, депутати, министри...? те няма как да бъдат заставени да носят вината си! Бих ги пратил на дръвника според българският Закон но не съм шеф. А ти как би ги наказал, ако станат престъпници врагове на нас?

Напиши коментар:


Публикувай