1 727 4

​Сватба между малолетни в пазарджишкото село Априлци

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ
Стефанаки Йоанис

Момиче на 13 години беше омъжено за момче на 12, без граждански блак, защото законът не го допуска. Местните възприемат женитбата на деца като нещо нормално и коментират, че често се случвало да се женят деца, които са братовчеди, разкрива БНТ.

С пищна софра и оркестър днес две семейства ожениха децата си,които нямат навършени дори 14 години. Сватбарите ни посрещнаха ядосани.

Децата са трети братовчеди. Те не подписаха официално брак, а той се основава само на церемония и празненство. Много от малолетните двойки живеели по този начин.

Екипът ни не бе допуснат до тържеството. Родителите категорично отказаха да обяснят защо децата им се женят толкова рано.

В село Априлци живеят малко над 500 души, 90% от тях са роми. 

Кметът на селото отказа коментар. Екипът ни разбра, че тук всяка седмица идва социален работник, но се занимава с помощите, а не с ранните ромски бракове.

 

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • занимава с помощите
  Отговор
  1 22:22  01.10.16
  Па нека се зимат ама като дойде време за ловния сезон да не са защитени от закона, а да има амнистия за първите 10!
 • джерико
  Отговор
  2 23:57  01.10.16
  Не ни стигат нашите паразити, ами сега и вносни цигани искат да ни сипят ! Много ми е интересно къде са сега всякаквите организации за защита на децата??? Като стане въпрос за закони и цигани Темида услужливо си затваря очите и запушва ушите!
 • 123
  Отговор
  3 08:04  02.10.16
  в държава където се допускат такива неща с извинение че това са традиции и подобни идиотщини -нищо добро не чака нормални хора. Тези племена -паразити трябва да ги върнем там,откъдето са дошли...
 • 111
  Отговор
  4 14:56  02.10.16
  Принуждаване на свое дете, ненавършило 16-годишна възраст, да заживее съпружески е злоупотреба с родителска власт и се наказва от закона. Но никакви закони не се прилагат към ЦИГАНИТЕ- В РБ ТЕ СА С ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ПРАВА И СВОБОДИ ЗА ВСИЧКО КОЕТО СИ ПОИСКАТ! ВСИЧКИ ДРУГИ БЪЛГАРИ ЗА ДИСКРИМИНИРАНИ!

Напиши коментар:


Публикувай