Last news in Fakti

2 Октомври, 2016 12:01 1 482 16

Премиерът: ГЕРБ е отговорна партия

  • герб-
  • президент-
  • избори-
  • бойко борисов
Премиерът: ГЕРБ е отговорна партия - 1

Забавихме обявяването на нашия кандидат, защото сме отговорни. Агитирахме през последните години и сега като извадим един политик от парламента, местната власт, то това ще доведе до нови избори или за търсене на нови лица, посочи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той говори при номинацията на управляващата партия за президент.

Той посочи, че в конституцията има лицемерие. Нима някой се е съмнявал, че президентът Георги Първанов е от БСП или Петър Стоянов от СДС. Росен Плевнелиев направи огромни усилия да се разграничи от нас, попита риторично Бойко Борисов. Той припомни, че президента Путин назначава премиера Медведев. Да ви питам ли за гръцкия президент, половината от вас ще се чудите за неговото име, но всички знаете името на Ципрас.

Какво разбира от закони един кмет или един генерал, попита премиерът.

Трябва да внимаваме да нямаме президент, който постигна Голям шлем, но следват огромни загуби. Така премиерът захапа бившия президент Георги Първанов. Той дори си позволи да припомни накратко историята на АЕЦ Белене, която се е градила без договор и промяна на процедурата на изграждането на проекта.

Трябва бързо да платим на Русия за реакторите, за да спрем „Атомстройекспорт“ да печели по 1 млн. лв. на всеки три дена. Това заяви Бойко Борисов.

Той разкри, че се надява да има справедливост по АЕЦ Белене и приватизацията на ТЕЦ „Марица Изток“. Ще дадем близо 4 млрд. лв. на най-богатите страни. Това го извадихме от джоба на най-бедната държава в Европа. Да не забравяме и 3,7 млрд. лв., които покриха гарантираните депозити в КТБ. Защо не кажат защо я бутнаха, а банката можеше да бъде спасена, призова Бойко Борисов.

Той се похвали и с успешните стрес тестове на банките. Имаме стабилна банкова система, която работи спокойно с ЕЦБ, отбеляза премиерът. С МВФ имаме отлични отношения, а тази организация трудно може да се похвали, че казва добра дума. МВФ обаче ни вдигна прогнозата, каза Бойко Борисов.

Той не подмина и провалените инфраструктурни проекти от предишните управляващи. Как изглеждат градовете сега. Трябва да си много сляп, за да не видиш прогреса. А какво заварихме в София преди седем години от синьо-червената мъгла.

От Баш майстора знаем, че българският строител е особен вид строител. Радостно е, че като получим, че плочка се клати в София, кмета до вечерта с мистрията я поправя. Казвам, че това е градивна критика и трябва само да благодарим, призова партийният актив Бойко Борисов.

В земеделието не остана квадратен метър необработена земя. Горите се увеличават. С еколозите работим отлично. Това е ГЕРБ, каза Бойко Борисов.

Той припомни, че правителството е водило трудна и рискова битка, за да се поставят интересите на България в разгара на бежанската криза. Трябва да се прави – струва, но споразумението с Турция, добро – лошо да продължи да работи. Ние върнахме на Турция 30 000 души от подписването на документа, а Гърция е върнала само двама за това време. Ние успяхме да убедим, че ако България подаде, то никой няма да може да спре бежанския поток. Трябва да защитим външните граници на ЕС, да направим зони за сигурност извън ЕС, призова Бойко Борисов. Според него, ако се държат тези хора близко до родните места, то те ще се върнат след края на конфликта. Трябва да работим за край на войната в Сирия, Либия и Ирак. Над половин млрд. лв. България е дала в Афганистан. Ако не се реши този проблем, то аз ще внеса в парламента искане за отзоваване на контингента. Това ще стане, ако Афганистан не приеме споразумението за реадмисия, разкри Бойко Борисов. Според лесно е да се зове пратете армията на границата. Какво ще правим, ако срещу нас се изправят 20 000-30 000 души? Ще стреляме, ще ги бием? Не! Не това е пътят! Дипломация и разговори с партньорите ни трябва да се решава проблема с бежанците, смята премиерът.

Той не пропусна да посочи своето разочарование, че ГЕРБ като опозиция не е бил питан за номинацията на Ирина Бокова. Дойдохме на власт и не остана лидер от ЕС и Европа, до който не сме писали в нейна подкрепа. В същото време виждаме, че Бокова изостава в проведените гласувания. Тогава получихме сигнали, че големи страни искат да видят до Антониу Гутереш кандидатурата на Кристалина Георгиева в състезанието за генерален секретар на ООН.

Всички в Европейската комисия (ЕК), Запада,света знаят, че когато кажем „Да“, то това ще стане, а „Не“ - няма.

В изборите за президент са като вот на доверие и не трябва да допуснем катаклизъм. В Изпълнителната комисия беше разгледана и моята кандидатура. Кандидатурата ми за президент в личен план е по-добра, дори и за моето политическо дълголетие. Моето политическо дълголетие е силата на ГЕРБ, а не пост. Виждате колко рейтингови играчи имаме, отбеляза премиерът. Той разкри, че втората кандидатура е тази на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Тя би спечелила от раз. Това го знаят всички. Ние с нея поехме ангажимент към софиянци. За мен Фандъкова е по-важна за мен в София.

Томислав Дончев е третата кандидатура. Той ми е моторът и генератор на идеи в правителството. С него се разбираме с половин дума. Той идва с решение на проблемите. Той помага много в енергетиката, отбраната и икономиката. Томислав Дончев е по-ценен за държавата.

Димитър Николов – той преобрази Бургас. След Йоан Костадинов той направи от едно село един от най-хубавите градове в България. Неговото издигане води до избори и харчене на пари. Трябват финанси за хората с увреждания.

Цецка Цачева трябва да се погрижи майчински за този народ, а не хора с его, които искат да вършат работа със сила и натиск.

"Нямам илюзии - и в живота, и в политиката. Заредена, уверена и убедена съм, че ГЕРБ работи за България в най-тежкото време." С тези думи номинираната за президент Цецка Цачева прие номинацията. "Тръгвам не на битка, а на състезание", добави Цачева.

"Знам какво е баланс и отговорност, мога да туширам конфликти и да вземам решения. Няма да отварям пропасти, ще градя доверие. Ще дам най-доброто от себе си, а от другите ще взема най-доброто", декларира Цачева. Номинираният за вице вицеадмирал Манушев, който има 40 г. стаж в армията, отчете, че Цачева с работата си като председател на НС е запушила пробойните на кораба, т.е. на държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЙГР

    0 0 Отговор
    ГЕРБ е най-предателската партия, унищожила България!
  • 2 ПМО

    0 0 Отговор
    Прав е Г-н Б.Борисов, ГЕРБ е отговорна партия -особено що се касае до начините за попълване на партийната каса с пачки...дано ги побере всичките....
  • 3 ХайХой

    0 0 Отговор
    Най-отговорно ще ни продаде за бежанка държава щото е цунидупец на Бараката и ХайлМеркел...
  • 4 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ ИЗБОРИ ЧРЕЗ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ТЕХНОЛОГИЯ И СХЕМА.ЗАТОВА СА СИГУРНИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ Е КАНДИДАТЪТ НА ГЕРБ,ЧЕ УЖ ИМАЛИ ОТ ПРОУЧВАНИЯТА 51 ПРОЦЕНТА.НИ ПОВЕЧЕ ,НИ ПО МАЛКО.ТОЧНО КОЛКОТО ИМ ТРЯБВА.ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА Е ОТ ПРЕДИ ГОДИНИ,А НИЕ СИ ГЛАСУВАМЕ И ВСИЧКО ОТИВА В КОШЧЕТО.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 шлемник байкалскии

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПРАБАБА73":

    Избори те се печелят защото средната работна заплата е 1000 лв!!!

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "шлемник байкалскии":

    Абе, на вас психично болните, дават ли ви да гласувате?!

    Коментиран от #8

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПРАБАБА73":

    След като ГЕРБ печелели според тебе изборите чрез "специализирана технология"/не обаждаш обаче каква,нито от къде знаеш/,защо тогава и по каква логика на предишните избори Мая Манолова ги обвиняваше за някаква печатница?И само си помисли-ако имат "технология"-са кво им е печатница? А ако имат печатница-трябва ли им "технология"?Излиза че или комунистите лъжат,или ти.А истинате е,че И ТИ,И ТЕ СЕ ОПИТВАТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ...но безуспешно,щото няма вече вярващи ви:)

    Коментиран от #11

  • 8 пролетарии от всички полове съединявайте

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    На вас русофилите ви дават да гласувате но на изборите се вижда че е по -лесно да пишеш в нета с по 10-20 имена но пред урните сте 3-4%!!!

    СРЕДНА ЗАПЛАТА 1000 ЛВ -ПО -ГОРЯМА ОТ ТАЗИ В РУСИЯ !!!

    ТОВА ДЪРЖИ ГЕРБ НА ВЛАСТ!!!


    Оръшението "абе" подчертава "висок " интелект характерен за пролетарията !!!

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "пролетарии от всички полове съединявайте":

    А твърдението "средна заплата 1000лв. държи герб на власт" показва откровени психични отклонения - ти очевидно живееш в някакъв твой измислен свят! Ъи и подобните ти сте спряли в развитието си някъде преди 98г., когато нещо се е бъгнало в мозъка ви, решили сте че управляващите комунисти са виновни и вече поне 30г не можете да го превъзмогнете. До някъде сте прави, но само до толкова, до колкото свички управляващи са бивши комунисти. Но никой не ви е виновен, че сте свикнали някой да ви върши работата (както вероятно сте били през комунизма), че и все да търсите вина в другите за собствената ви некадърност. Слез на Земята, в България, огледай се около теб какво и как става, помисли (ако не си забравил как се прави това), и чак тогава прави "заключения"!

    Коментиран от #10

  • 10 пролетарии от всички полове съединявайте

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Живея в София !

    А ти чакаш баба ти да си вземе пенсията та да вземеш 5 лева за кафе!

    Коментиран от #14

  • 11 555

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Не някаква печатница а печатница на ГЕРБ в Костинброд ..с половин милион нелегални бюлетини готови за транспортиране до съответните градове с указателни табелки кой палет за кой град е ....
  • 12 Трол

    1 0 Отговор
    Да живеят бившите партийни членове! Още сто години да ни управляват, щото сме овце! Е тук таме се среща някой куц кон и пълзящ наименуващ се Деса-Стоян. Които, подлъгват фцете, че ни управляват демократи, ама нейсе щом така иска големия брат!
  • 13 Д'Мин

    1 0 Отговор
    Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.[2]. Завършва задочно право в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел. Става член на БКП. Според твърдения, които самата Цачева категорично отхвърля, в този период тя е била и секретар на първичната партийна организация на БКП.[3][4] От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.
    Хахааххаахахахахахахаха, БКП е вечна!

    Коментиран от #15

  • 14 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "пролетарии от всички полове съединявайте":

    Не живееш, а живуркаш мизерния си живот в София и като гледам как спамиш с различни никове в тоя сайт, няма начин да не си редовен и по другите сайтове - ти си на подаяния от разни НПО организации! Това че си спестил кинти за лаптоп и интернет хич не значи, че си образец за каквото и да е - ще си умреш като един клавиатурен мишок.
  • 15 Макс

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Д'Мин":

    Абе, налли Цецка Цачева и останалите мафиоти пребоядисващи се хемелеонни или ИЛЮМИНАНТИ или ЛАПАЧИНЕ или НЕДОСЕГАЕМИТЕ за Закона или още и гонените уж от Цецо Борецо ТАБЛЕТИТЕ, щото не ходят на работа, а гласуват по таблети, освен да идат да си прегласуват по-високи заплати и бонуси, същите тия отрекоха Комунизма и комунистическите партии? И същите тия бандюги нарушаваха и куп Закони и Конституцията поголовно всеки ден? Е, как тия хора биват оставени от това неразбираемо за ума и логиката МВР? Ами, че тия трябваше да са ако не разстреляни, поне в пандиза за 20 години бе? А тия неразбираеми генералчета им козируват по манифестации, отдават си почести, усмихват си се и си лафят и пият заедно? Тия не са в ред всичките, говоря откъм логическа гледна точка! И нали щяха да се гонят от постове от ДС агенти, а то повечето такива навред? Ето това прави тая сбъркана пасмина на власт абсолютен враг на всичко нормално, българско, почтенно. по-добре Марешки или Джордж Ганчев, отколкото тая номенклатура дето щяла да ни е майка! Каква майка може да ти е натрапен враг номенклатура? Това е гавра, от страна на Баце с нас - поредната. Абе няма ли едно НЛО да избягавм на друга планета? тия не са в ред и така ще си умра сред тая кочина. Ужас - Цачева наша майка и Президент? Не, това е сън! Но кошмарен сън! баце, ти си бил пиян или в дискотека, като сте решили това! Това е АБСУРД! Отивам да се напия от ужас Потресен съм.
  • 16 иии

    1 0 Отговор
    Писна ми да греба за ББ, стига толкоз .МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове