2 Октомври, 2016 13:11 3 587 15

Цецка Цачева – логичен коз в нелогична кампания?

  • цецка цачева-
  • герб-
  • президент
Цецка Цачева – логичен коз в нелогична кампания? - 1

Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията, тази нация много бащи има. Много претенции за бащи има. Крайно време да имаме и една майка и да се погрижим действително майчински за този народ, а не хора с его, което трудно въздържат и които мислят, че сядайки в президентството могат да свършат някаква работа със сила или с натиск. Това посочи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на кандидатурата на Цецка Цачева за президент.

Самата Цачева може да се похвали с два мандата начело на Народното събрание. При първата си битка на парламентарни избори тя победи в Плевен силният тогава човек в БСП – Румен Петков.

Избрана е за председател на 41-то Народно събрание на Република България на 14 юли 2009 г. с 227 гласа „за“ и трима „въздържали се“, с което става първата жена председател на Народното събрание в цялата история на България.

На 27 октомври 2014 г. е избрана за председател на 43-то Народно събрание на Република България с 219 гласа „за“, 12 гласа „против“ и 1 „въздържал се“.

Профилът на Цецка Цачева е близък до този на успешния кандидат според анализите на ГЕРБ - жена, професионалист, разпознаваема, неконфликтна, която може да привлече на втори тур гласове и от центъра и ДПС, и от левицата.

Кандидатът на ГЕРБ дни преди номинацията си даде ясно да се разбере, че управляващите ще играят джентълменски с Реформаторския блок на втория тур на изборите за държавен глава.

Като председател на Народното събрание Цецка Цачева е представяла България на международни форуми, а може и да следи добре работата на парламента като юрист, каквито са основните задача на президента.

Самата Цецка Цачева показа, че може да работи добре с омбудсмана в лицето на Мая Манолова по значими социални теми.

Социолози вече предупредиха, че ниският рейтинг на парламента може да удари по кандидата на ГЕРБ. Остава да видим дали Цецка Цачева не е логичният коз в една нелогична кампания.

Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 година в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.

На изборите за местни органи на властта през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ, остава трета. Избрана е за общински съветник на партия ГЕРБ в Плевен. Същевременно е и общински ръководител на партия ГЕРБ за Плевен. Преди да бъде избрана за общински съветник, е 7 години и половина юрисконсулт на общината на граждански договор, като приключва работата си за общината след шумен конфликт с кмета Найден Зеленогорски.

На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот с убедителна преднина пред бившия министър на вътрешните работи и ключова фигура на БСП- Румен Петков.

Цецка Цачева е омъжена за плевенския архитект Румен Данговски. Имат син-Румен. Той през 2014 г. се класира на второ място в математическо състезание в САЩ. Като награда той получи правото астероид да носи неговото име. Румен Данговски учи в престижния Масачузетския технологичен университет (MIT).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    0 0 Отговор
    Ужас! Герб току що дадоха коз на комунистите. Кой я обича тая? При Фандъкова да избереш Цачева си е политическо самоубийство.
  • 2 Картър

    0 0 Отговор
    Бившата партиина секретарка на БКП е изключително подходяща за поста. Да и е честито назначението, щото изборните резултати са вече напечатани.
  • 3 имуноглобулин

    0 0 Отговор
    Да ни е честит новия президент !
  • 4 РАДАН КЪНЕВ

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХА ТАЯ АКО СТАНЕ ДЪРЖАВНА ТИКВА ЗНАЧИ В БГ НЯМА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ НЕ НЯМА НАРМАЛЕН ЧОВЕК КОЙТО ДА ГЛАСУВА ЗА ТОВА
  • 5 ццц

    0 0 Отговор
    Няма страшно - де факто тя няма да е президентът, само ще си пътува и похапва на воля
  • 6 честни избори

    0 0 Отговор
    Боко иска да покаже че и магаре да предожи ще го изберат.
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор
    Русофили,русофилки и малки русофилчета-от вас не се иска да харесвате президента на ГЕРБ,а просто от отвръщение,омерзение или ...мързел ДА НЕ ГЛАСУВАТЕ!Пийте си ракията на спокойствие,ние ще свършим тая работа вместо вас!

    Коментиран от #10, #13

  • 8 гласоподавател

    0 0 Отговор
    Тоя път пожарникаря настъпи мотиката.Както се очаква много хора да отидат да гласуват на референдума ще му пуснат и по един наказателен вот за дъртата чанта и за другите му попадения.
  • 9 Про

    0 0 Отговор
    Крайно време е да имаме и една майка и да се погрижим майчински за този народ....А бе господин тиква ..ние МАЙКА ТЕРЕЗА или ПРЕЗИДЕНТ избирате и стига се ,,ГРИЖЕТЕ" за този народ защото може да не остане и един Българин да се грижите за него....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Де юре

    1 0 Отговор
    Преди време, Дейвид Камерън помолил Буда блес ю, да му даде специалист по изборите, за да ги спечели. Бойко му пратил Цвъ Цвъ. След известно време, Бойко решил да се поинтересува какво става в Англия и се обадил на Камерън:
    Дейвид, какво стана с изборите? Кой спечели?
    Е.Камерън му отговорил:
    -Кой, кой, ГЕРБ ги спечели!
  • 12 Жорж Щпагата

    0 0 Отговор
    Ако не се бръсне една седмица ще засуче мустак като рекламата на Хаиникен .А Бойко каза че ще имаме жена президент?

    Коментиран от #14

  • 13 Макс

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Ездачо, бях решил да не гласувам, отвратен от сите, но ще ида да гласувам само и само тая комунделофашистка номенклоатура да не е Президент. Абе гади ми се от тия бивши и настояши номенклатури бе - провалиха живота на дедите ни, бащите и майките ни, нашият. това не са хора, това са зверове за трепане бе! Ами няма кой, то и военните и ченгетата ни не знаят какво е сигурност, камо ли национална сигурност? Освен да пазят властта за заплати - там са супер! Всички в урните, за да се спасим от готвената ни от Винету и мафия "Мадър"! Оки? Тая ако я видя на живо и ще припадна и повърна от ужас бе. 40 години ни мачкаха и продължават още. Няма ли някой да ни отърве от тия бе, тоя заспал Господ само такива ни натриса - патриции, паши, Тикви, нацисти и всякаква сган. Няма милост тоя Бог. Ужас!
  • 14 555

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Жорж Щпагата":

    Преди имахме жена ...сега може да е мъж....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове