709 2

Меглена Кунева: ДБГ гласува за единството на Блока

Меглена Кунева: ДБГ гласува за единството на Блока
Венцислав Михайлов

ДБГ гласува резолюция за конфедеративен обединителен форум на РБ след изборите. ДБГ винаги сме били за единството на Блока. Той ще мине в следваща фаза на развитието си, разчитаме и на разширяването с нови членове.
Това каза на брифинг във Варна на ръководството на Движение България на гражданите преизбраният на вчерашния форум на партията лидер Меглена Кунева.
Кунева посочи, че за следващия си мандат като председател е получила подкрепа за превръщането на образованието в приоритет номер едно на страната, антикорупционните мерки и върховенството на закона и мерките за увеличаване доходите на хората.
Благодаря за това, че през тези години успяхме да създадем, укрепим и развием ДБГ като десен, евроатлантически и силен политически фактор, добави Кунева и подчерта: Ще бъдем безкомпромисни, докато не постигнем реформите в съдебната система, антикорупционния и образованието.
Кунева подчерта ролята на Найден Зеленогорски като добър председател на групата на реформаторите в парламента и на Димитър Танев с ролята му в кампанията на кандидатпрезидентската двойка на Блока Трайков-Събев. Танев посочи, ролята на разширяването на Блока като ключова за неговото укрепване.
Меглена Кунева подчерта, че политическата резолюция на конгреса на ДБГ от вчера залага на консолидационните политики в ЕС, с които Съюзът и България да отговорят на популизма като обща европейска армия, общо европейско антитерористично звено, обща европейска политика по сигурността и разширяване на Шенген с държавите -  членки, в това число и България. Тя определи като огромна грешка на ЕС оставането на България извън шенгенското пространство, а като вероятна причина за тази грешка посочи страха от надигащия се популизъм .
На въпрос за нови членове на РБ, Кунева отговори, че Блокът трябва да се разширява, а Зеленогорски добави, че един конфедеративен конгрес ще даде мандат за обединителни цели и органи на управление – по тези направления няма разминавания в РБ, обясни той. По думите му президентските избори са важен етап от развитието на РБ, а Блокът има шанс за четвърти пореден път да подобри и утвърди все по-високата си подкрепа от гражданите. Няма да има трусове в РБ, категоричен бе той, като добави, че РБ ще има и след президентските изори. С изтичането на коалиционното споразумение РБ не спира да съществува,  каза Зеленогорски.
Димитър Делчев обяви, че новоизбраният Национален съвет на ДБГ е с увеличен състав от 49 души, а новоизбраният Контролен съвет вече е с 13 души. Младежкото ДБГ е новото в устава разчитаме да се развие и да бъде конструктивен партньор на ДБГ, посочи още той.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Меги Меги
  Отговор
  1 04:27  03.10.16
  О...О ... Боже защо не си прибереш отроците обратно? Защо да се мъчим с тези полуфабрикати?
 • Грешка на баща ти
  Отговор
  2 04:43  03.10.16
  Душко по-добре ще ИЧ да та няма! Ами че Душко за никъв дудук не ставаш.

Напиши коментар:


Публикувай