1 028 1

На границите ни ще има радиационен контрол

Стефанаки Йоанис

Приключи инсталирането на оборудване, доставено по силата на Меморандума за сътрудничество между Департамента по енергетика на САЩ и българското Министерство на вътрешните работи за противодействие на нелегалния трафик на радиоактивни и ядрени материали. На всички гранични пунктове на външни граници са изградени системи за радиационен контрол, съобщават от пресслужбата на МВР.

На 4 октомври 2016 г. от 11:30 часа на ГКПП Аерогара София, МВР и Посолството на САЩ ще отбележат успешното приключване в България на програмата за сътрудничество на Департамента по енергетика на САЩ за инсталиране на системи за противодействие на нелегалния трафик на радиоактивни и ядрени материали. Ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, посланикът на САЩ Н. Пр. г-н Ерик Рубин, представители на Департамента по енергетика на САЩ и на ГД „Гранична полиция“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1234
    Отговор
    1 19:09  02.10.16
    Какъвто и контрол да сложите,щом не ги хващате и да ги връщате обратно в Турция ФАЙДА от оборудването ви нямаааа тъй да знаете от мен.

Напиши коментар:


Публикувай