1 389 12

Тръгвам със самочувствие от наученото в парламента

Според нея избираемият кандидат ще бъде този, който българските граждани посочат

Тръгвам със самочувствие от наученото в парламента
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

„В ГЕРБ израстнахме не малко имена, които могат да се справят с тази задача – да бъдем издигнати за кандидати за президент. Разбира се, много е важна да се държи сметка за компетентностите и фукциите на държавния глава. Смятам, че според правомощията по Конситтуция, отговарям на профила да бъда такъв кандидат. Затова се съгласих и приех номинацията. Избираемият кандидат ще бъде този, който българските граждани посочат. Тръгвам със самочувствие и увереност от наученото в българския парламент”, коментира Цецка Цачева в интервю за Нова телевизия.

„Това, което стартира днес ми е познато. В този смисъл не изпитвам промяна. Това, че съм жена не е минус, а е още по-голяма отговорност. Ако стана президент, ще се ръководя изцяло от Конституцията. Не мога да кажа от сега дали ще търсим подкрепа, ако стигнем на втория тур”, добави тя.

На въпрос притеснява ли се да представя страната ни на български език, Цачева заяви:

„Решенията се взимат винаги на майчиния език. Не е проблем, че нямам филологическо образование.”

Тя подчерта, че се радва на пълна подкрепа от страна на семейството си в нелекия път, който й предстои да извърви.

„Смятам, че взехме правилното решение за кандидат-президента на ГЕРБ. Цецка Цачева се държи изключително устойчиво”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

„През лятото, когато говорихме за първи път за възможния вариант за кандидат-президент на ГЕРБ, Цецка Цачева беше предложение на Бойко Борисов. Когато говорихме във формат Изпълнителна комисия всеки имаше възможност да даде своите доводи за последните четирима, които бяха обсъждани – Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цецка Цачева”, обясни Цветанов. 

„Цачева е един безупречен председател на парламента”, подчерта Цветанов.

„От гледна точка на институции, партии, Борисов е абсолютно прав в номинацията на Цецка Цачева за кандидат за президент на ГЕРБ - най-логичното е председателят на Народното събрание да стане президент. Друго преимущество на тази кандидатура е, че тя е почтен човек. Сега ще има известна доза ирония от хората в социалните мрежи. Но тази кандидатура носи и миналото, и настоящето. Тя обаче стои най-неубедително като личен рейтинг““, коментира социологът Първан Симеонов.

„Дотук ГЕРБ или обстоятелствата са разчистили пътя на Цецка Цачева. ГЕРБ има съществена електорална преднина пред БСП. Но е изключително рано за прогнози. Психологичния момент е каква ще е разликата на първия тур Гласовете, които ДПС държи като зестра, ще станат изключително важни на тези избори. Ако Орешарски събере добър резултат, това ще означава, че зад него има стои стабилен гръб. На втория тур вероятно ще има патриоти или реформатори, подкрепящи ГЕРБ”, добави той.

По думите му Борисов се надява на известен дамски вот, защото кандидатът е жена.

„Борисов се надява Цачева да мине. Той може би интуитивно си дава сметка, че в определен момент ще има нужда от БСП. Борисов осъзнава, че има нужда от двупартийност”, добави социологът.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 09:19  03.10.16
  Има нужда от много пари ,за да подкупи другите партии да гласуват за тях и да фалшифицират малко изборите за по-сигурно.Но,ЦРУ и Сорос ще му ги осигурят!
 • Де юре
  Отговор
  2 09:48  03.10.16
  НаШТа МАМА!!!
 • Трол
  Отговор
  3 10:00  03.10.16
  "Комунистите родината ограбват, комсомолците след тях вървят. Комунисти, комсомолци, пионери сме в един и същ затвор !" Смешно ли ви е, а? Може да е смешно ама е истина!
 • из цепка
  Отговор
  4 10:25  03.10.16
  Аз съм симпатизант на ГЕРБ. Не очаквах подобно отношение към мен. Това ли е обединител на България? Това ли е най-диалогичния и дипломатичен човек? Тази жена показала ли е някакъв вид инициативност? Да не говорим за познания в геополитически мащаб. Още повече за владеене на езици. Това е един потресаващ избор.

 • Киро
  Отговор
  5 10:27  03.10.16
  Това недоразумение ли ще става президент?!?
 • кроко
  Отговор
  6 10:30  03.10.16
  Нека всеки преди да направи избора си за кого да гласува, да си представи Цецка Цачева като главнокомандващ на БА! Как го виждате да и козируват "Тър вярно, лельо Цецке!" ?
 • Тодоров
  Отговор
  7 11:32  03.10.16
  Повтарям коментари си, направен към към друга статия. Това е възможно най-слабата двойка на ГЕРБ. Явно Борисов е решил да играе за БСП. Или му е нужен президент, когото да пошляпва по врата като Плевналиев и да му козирува, както се изказа по отношение на ген. Радев.
 • др Гиньо Кологов
  Отговор
  8 11:45  03.10.16
  На мен па ми омръзна вече тази женска политика, която герб води от началото на управлението - премиер с женски решения, президент с женски движения, всякакви министърки неадекватни и т.н. И това защо, защото на негово величество Винету не му се работело с мъже и се разбирал само с жени. Нека жените не ме разбират погрешно нямам нишо против тях, но само "Женско царство" ми иде в повече !!! Емоционални решения смяна на настроения, мнения и т.н. през 2 мин и най вече "не знам 'кво искам, но го искам" е върхът ! Време му е на премиерката да си ходи да си гледа внуците и да плете плетки под магнолиевия храст. Прекалено много естроген !
 • drafilov
  Отговор
  9 12:12  03.10.16
  ЦЕЦО льо, капитанине, ЦЕЦО льо, командирине, яла са, ЦЕЦО, откажи от сванка пусто хайдутство. На майка ти са додяло по денем вода носене, по нощем ризи перане, юнашки глави скриване. БОКО льо, стара БОКО льо, яз съм си янджиче проводил, яз съм си янджиче проводил в Стамбула града голема. А га янджиче си доде какви хабери ще носи, тогава ша са откажа от този пусти хайдутлук. ЦЕЦО льо, капитанине, ЦЕЦО льо, командирине, яла са, ЦЕЦО, откажи от сванка пусто хайдутство. На майка ти са додяло по денем вода носене, по нощем ризи перане, юнашки глави скриване. БОКО льо, стара БОКО льо, яз съм си янджиче проводил, яз съм си янджиче проводил в Стамбула града голема. А га янджиче си доде какви хабери ще носи, тогава ша са откажа от този пусти хайдутлук.
 • глас
  Отговор
  10 14:39  03.10.16
  Опита от баба-президент не е добър. Вижте германците
 • Гоги
  Отговор
  11 18:33  03.10.16
  Ооо, сеньора Цачева, щяла да си се ръководиш от Конституцията? Как, бе како? Ти и останалите паразити лапачи и сега не се ръководите от Конституцията. нали всекиму е гарантирано по Конституция правото на личен избор и за вотове? А вие герберите и останалите бандюги в парламента гласувахте който не вотирал два пъти и му се отнемали изборните права? Това не е ли наруушение на Конституцията? За такива като теб само разстрел! Нищо по-леко! Нто и военните и ченгетата ни не са българи а заплатаджии, така че отпиши България! То и от векове я няма. Не търпят хората достойни водачи тук, поставят такива като теб и им снасят данъци и ги преизбират. Наистина робско тъпо стадо е огромна част тук. Тия, които не търпят това избягаха. И аз бих, но имам задължение тука. Как ще водиш армия срещу врагове, когато и ти и повечето навред във властта сте ни врагове? Кенефистан няма да стане България май и никога вече? Обречен е с такива като теб. Бъди сигурна, че за теб и срещу Феррари Модена не бих гласувал, честно. Няма да мога да се понасям повече след това....
 • гост
  Отговор
  12 03:27  04.10.16
  ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ Е ТАЯ ,КАКТО И ТИКВА ЗА ПРЕМИЕР

Напиши коментар:


Публикувай