998 0

25 км ТИР-ове на ГКПП Капъкуле

Турски шофьори се оплакват от липса на персонал на българската граница

Анатоли Стайков

Опашката от ТИР-ове на ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево през последното денонощие достигна рекордните 25 км, съобщават турски медии, цитирани от bTV.

Забавянето в пропускането на камионите на българската граница Капитан Андреево започна в петък. Българските власти предприеха операция по задържането на служители, подозирани за взимане на рушвети и за корупция. Според турските медии пунктът генерално спрял да приема ТИР-ове поради липса на персонал на Капитан Андреево. 

Турските гранични власти спешно разговаряли с българските си колеги, които обещали, че ще наваксат закъснението най-късно до събота. Това не се случило, а опашката дори станала още по-дълга от пътуващите в края на седмицата камиони през границата.

Опашката е достигнала 25 км - от Одрин до Капъкуле, което е своеобразен рекорд, т.е. ТИР-овете били паркирани по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле.

Според шофьорите хаосът в превозите на ТИР-овете през Капитан Андреево започнал още преди един месец. И въпреки че сигнализирали и призовали правителството да предприеме спешни мерки за нормализиране на положението, до този момент нищо не е направено, оплакват се водачите.

 

Турция


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай