Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 11:10 4 996 41

Подаваме оставка, ако не спечелим на първи тур

  • герб-
  • цецка цачева-
  • избори-
  • бойко борисов

Според Борисов съперникът на ГЕРБ за президентските избори е Илияна Йотова, а не генерал Радев

Подаваме оставка, ако не спечелим на първи тур - 1
Снимка: БТА

„Подаваме оставка, ако не спечелим на първи тур“. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на реновираната зала "София" в Борисовата градина. 

"Нашият съперник за президентските избори е Илияна Йотова, защото тя е фигурата от БСП, а не е някакъв генерал на Първанов, който ми е козирувал и на мен. Това означава, че в БСП нямат един честен и почтен човек, ако той е честният и почтеният", допълни Борисов.

"Пламен Орешарски е мюрето на БСП, защото беше издигнат от тях за премиер. Той е най-омразният човек за ГЕРБ, защото едва запълнихме дупките, които отвори и с КТБ, и с реакторите, и със здравната каса, и със всичко", каза още министър-председателят.

"ГЕРБ издигна най-подготвения човек за президентските избори, имаше и по-рейтингови, но не и толкова подготвени и заради това смятам, че Цецка Цачева е най-добрата кандидатура. Потвърждавам, че след първия тур на изборите, ако ГЕРБ не спечели, още вечерта ще имате моята оставка и на целия кабинет, защото първия тур е важен, там се мерят партиите, а след това започва пазарлък за подкрепа и за други неща", добави премиерът.

"Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новия президент ще наследи добри отношения и с тях", завърши Борисов. 

Борисов коментира и проблемите в българския спорт. "Подготвяме постановление, с което ще бъдат отпуснати 100 000 лв. на Министерството на младежта и спорта целево за параолимпийците, за да се стимулират тяхната воля и усилия", заяви министър-председателят при откриването на ремонтираната зала „София“. Той пожела успех на всички спортисти, които ще използват реновираното спортно съоръжение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    Дано си спомни тези думи!Ама лъжата е няма за нищо.Ако, беше Пинокио носът му щеше да направи мост до Марс.
  • 2 Тодоров

    1 0 Отговор
    Това е най-слабата кандидат-президентска двойка на ГЕРБ.
    С тази двойка Борисов явно ще играе за БСП.
  • 3 Българи не гласувайте за ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Тоя пак ще се отметне, но поне сега ни амбицира да не гласуваме за ГЕР
  • 4 Да ама НЕ

    2 0 Отговор
    Ти луд ли си бе !!?? А после кат ни налазат комундетата ? Че оглозгат всичко до кокал, верно че половин българия е или зет или братовчет на комуняга ама другата половина ?

    Коментиран от #7, #37

  • 5 октомври

    1 0 Отговор
    За нас герберчетата това ми звучи, като ултиматум. Толкова ли е важна Цецка, че ще подаваме оставка. Защо да харчим 30 млн. за избори заради Цецка, като няма кой да дойде на власт.
  • 6 12345

    0 0 Отговор
    подай я още днес глупчо смотан
  • 7 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да ама НЕ":

    Че цялото управленско тяло на ГЕРБ е от комунисти- ти сега ли разбра? - Я разгледай автобиографиите на всичките, че съм леко изненадан как така не си наясно, че ГЕРБ са само комунисти от ниските прослойки.
    - Нито Борисов, Цветанов, нито Цачева излизат от някъде другаде.
    Те бяха в БКП само, че "долу в ниското" - в обслужващия персонал.
    Странно е как можеш да вярваш че си гласувал за нещо различно.
    Пич много си заблуден ако е вярно
  • 8 drafilov

    0 0 Отговор
    подавай я още днес, не се бави. балотаж ще има и на него ще са ген.Радев и Митко Патлака!

    Коментиран от #10

  • 9 Марио

    0 0 Отговор
    Пиши оставката
  • 10 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "drafilov":

    Много си наивен, ще се напечатат необходимите бюлетини и готово. А това с оставката, не му е за първи път.
  • 11 Картър

    0 0 Отговор
    Бокич да си подава оставката още днес и да се комбинират изборите за да се спестят пари. Цачева ще стане президент, когато Георгиева стане шеф на ООН, тоест НИКОГА.

    Коментиран от #12

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Картър":

    Ако боко тиквата организра изборите и брои бюлетините за шеф на ООН, Кристалина ще стане ген. сек. Но пън на президентските е той, така че леля цецка има голям шанс да стане президент.
  • 13 Диди

    1 1 Отговор
    Ако Борисов си си подаде оставката,кой според вас да ни управлява? Комунистите или турците?До ,,Ник,,Пишеш че Борисов и другите около него са били във БСП и са били от обслужващия персонал,е за да стигне Борисов до министър председател,значи че е постигнал много досега.Мисля че няма перфектни партии но помислете какво ,,развитие,,искате за България.

    Коментиран от #17

  • 14 onq s konq

    1 1 Отговор
    Ах как ще ми квичите русофили еднофайтонни такива след изборите,че всичко БИЛО ФАЛШИФИЦИРАНО,и най-добре...да идва Путин с танковете:)А иначе си го знаете- и че ГЕРБ няма как да не спечели защото няма реални конкуренти,и че вие няма да отидете до урните "както винаги"...Защо ли?Ами защото за всичките тия 27 години демокрация поне осъзнахте че който и да дойде на власт,на "калпавия мат.риал" все му е вътре:)

    Коментиран от #18

  • 15 Диди

    1 1 Отговор
    Аз бих гласувала за Герб,но за съжаление нямам право да гласувам.

    Коментиран от #16

  • 16 без акъл

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Правилно си без право да гласуваш.
  • 17 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Мдааа, много е постигнал. Получава инструкции от разсилния на ул."Козяк"16 как да управлява тази територия.
  • 18 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Шшш, Кобилкин кво си зацвилил? Русофили, файтона, Путин, танкове! Ай смени плочата, че се изтърка. Знаеш ли колко ми пука кой ще те управлява? Всъщност стандарта ми е много по-добре от времето на социализма. И дори по-добре Буда да управлява, че онези Бесни Страшни Пенсии пак ще дадат всичко, което е останало на ДПС! Ама, че някой е бил мутра-бил е. Бил е комунист-ми бил е. Че прави каквото му каже големия брат-еми ще прави къде ще ходи! Но да предложи тази мумия за човек,който ще ни е лицето пред света, е тва не го разумявам!

    Коментиран от #22

  • 19 666

    2 0 Отговор
    Управлението на ГЕРБ е арогантно,рекета е в основата на всичко,
    а сега и заплаха/ако не сме ние -потоп/.Това могат,това правят.
    Да кажем сбогом на Борисов и ГЕРБ пък ако ще да е и Митьо пищова.
  • 20 Десислав Попов

    2 0 Отговор
    Тоя ненормален ли е??!!!???
    Кой ще гласува за тая изумена лелка???
    Дано си спомниш думите след изборите генерал-лейтенант!!!!!
  • 21 кеке

    0 0 Отговор
    Това и да го видя - не го вярвам!
    Голям демагог е този...
  • 22 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Де юре":

    Понеже ти знам умсвените възможности на "разумяване",ще ти го обясня простичко и ясничко:Гласуването в случая не е за Ц.Цачева,А ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ГЕРБ!И понеже ГЕРБ е партия на ББ,сигурно се сещаш че ще гласуваме за ПРЕЗИДЕНТ НА БОРИСОВ.Вероятно помниш какъв конфликт между президентска и изпълнителна власт имаше когато Първанов беше на власт и как България се препъваше както във вътрешната ,така и във външната си политика.А после дойде "Тройната коалиция" и е.а мамата на пейзажа окончателно:)И накрая си помисли добре-непознат генерал-мераклия от БСП ли искаш за президент,дето като нищо може да ни изкара от ЕС и да ни завлече към разнебитена Русия или Цачева,която БЕЗРЕЗЕРВНО ЩЕ СЪДЕЙСТВА НА БОЙКО ВЪВ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА...и всяка година БГ ще си получава по 5,3 МИЛИАРДА ЛЕВА ЕВРОСУБСИДИИ,СРЕЩУ 800 МИЛИОНА ЧЛЕНСКИ ВНОС В ЕС!!!

    Коментиран от #26, #27, #28, #29

  • 23 Диди

    0 0 Отговор
    До супер умника,,без ъкъл,,Поздравления от мен,правилно си се озаглавил.
  • 24 Гост

    0 0 Отговор
    С тези изказвания,губи още електорат.лошо ще настъпи пълна бъркотия в Българското гето
  • 25 Morgoth

    0 0 Отговор
    Жоржи и Митьо на балотаж!!! :)
  • 26 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Пълна глупост пак изрече цвилещия. Малко данни от 2003 до 2011г. сме получили общо 7.7млрд. лева субсидии от ЕС. В момента се падат 106евр. на човек. Ако те вълнува фермерството:
    "Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) обяви график за изплащане на субсидиите по СЕПП през Януари, Февруари и Април 2016. Директните плащания за земя от ЕС ще бъдат платени през януари догодина и ще са в рамките на 598 млн. лв. По предварителни данни това са 162 лв. на хектар, или 16,2 лв. на декар, съобщи изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов."
    Какво ще кажеш за субсидиите в инфраструктурните проекти? Печелят ги западни фирми (примерно италиански), те си "намират" подизпълнител, наша фирма, ама наистина "наша". Тя щото е на наш човек, който нищо не разбира от тази си намира друг подизпълнител-истинска строителна фирма, която обира трохите и прави примерно асфалта къдрава. Получаваме най-малка субсидии от всички, по-малко от Румъния, два пъти по-малко от Чехия. Затова ядем чужди домати не наши. Много си зле коне! Много си неграмотен и елементарен! Я пак сега кажи колко млрд. получаваме???
  • 27 Глупавият Кон

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Конь,
    Както винаги говориш на изуст!
    Много глупаво от твоя страна да боравиш с цифри без да ги проверяваш. Има справки в сайта на МФ на тримесечие и годишни. Някои от тях са и ретроспективни започващи от 2007г. до момента. Тоест можеш да видиш на практика, кой как е управлявал преди и след 2009г.
    Там драги ми Конь пише всичко и е добре, ако разбираш от бюджет да вземеш да почетеш..
    В противен случай не се занимавай с финансова информация - Приходи, разходи, вноски ... - Не са за твоята глава овчарю.
    Най- добре върви да прекопаеш зелето и после го полей.
    След това да извадиш от курника БМВ 3-та и да впрегнеш магарето с нея. После направи един тигел с нея до края на улицата и се прибери доволен.
    Като се прибереш пусни "компут" и прочети от де дойде Борисов и Цецка. Кои са били бащите им и да ли Боцко и Цецка не са били върли комунисти.
    .....................
    Не се занимавай с политика моето момче - не ти се отдава!
    Най- добре си намери една "селска пръчка" и си гледайте рахата. - Тук не е за теб
  • 28 Различен

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Я малко по информирано!
    В резултат на договора подписан от Костов, за двете ел централи Марица, България губи всяка година между 600 хиляди и един милиард.
    Заради безумните ВЕИ-та загубите се удвояват. От безумията на европейските проекти, България задлъжня с още 16 милиарда, които не ще изплатят и внуците ни! А ГЕРБ си крадат планово и целенасочена с девиза:"След нас и потоп!"
    Управляващите се чудят само какви нови регулации да турнат и какви нови данъци да измислят за дребният и среден бизнес. Резултатът и при двете управления на ГЕРБ е съсипана икономика и тотална ликвидация на бизнеса!

    Коментиран от #32

  • 29 на коня под опашката

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Хахахаха, коньо, голям рейтинг имаш тука! Ще подминеш кака Цецка :):):)
    Познай какво се получава,като съчетаеш неграмотност с арогантност?
  • 30 БайХой

    1 0 Отговор
    Значи ако изберат ЦеЦе-то за президент, това ще е най-големият кодош в историята! Имахме си п...раст, идиот и т.н. а защо да си нямаме и травестит...
  • 31 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Отивам да гласувам или за пищова или марешки само и само тумора тиква да са махне

    Коментиран от #33

  • 32 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Различен":

    Аз ти ПОВТАРЯМ ОФИЦИАЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ ОТ БНТ-1,където беше обявено и написано на специална таблица КОЛКО Е ВНОСКАТА НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕС И КОЛКО ПОЛУЧАВА ЧРЕЗ ЕВРОФОНДОВЕТЕ НАСРЕЩА!В евро и в левове и повтарям-ПЛАЩАМЕ 0,8 МИЛИАРДА ЛЕВА,ПОЛУЧАВАМЕ 5,2 МИЛИАРДА ЛЕВА.Ти обаче ме изкарваш "неинформиран" и започваш да ми пелтечиш за някакви централи,Костовци,кой колко крал,пък не дал и на тебе и т.н. И един съвет-Не се прави на "различен",щото си същата гола вода като останалите тука ,само че с друг ник!

    Коментиран от #35

  • 33 Уууууу

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тошибиян":

    Боко Т. ако загуби победа от първия път е съмнително дали ще си подаде оставката....ЩЕ КАЖЕ ЧЕ ГРЕШНО СТЕ ГО РАЗБРАЛИ...че въпреки всичко е първи и е бил всички ...и стига ни занимавайте с този ...с тази тъпа и нагла система ...обичаща да е все център на внимание....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 на коня под опашката

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Какво в обяснителен режим ли влизаш? Следващия път да гледаш рубриката "Лека нощ деца", там има много истини за теб!
  • 36 Ласков

    0 0 Отговор
    Ако има парламентарни избори Аз бих гласувал за ГЕРБ (не виждам алтернатива), но г-жа Цачева за Президент? Това е "обидно". Президента на България трябва да е "по-подходящ" и да няма манталитет на женски полов орган както до момента.
  • 37 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да ама НЕ":

    Наистина ли вярваш че в политиката има някой който не е комунист, независимо как се казва партията му......
  • 38 йес

    1 0 Отговор
    Баце, да не си пушил марихуана, че постна Цачева за Президент бе? Как може да се излагаш така? Тази, била най-подготвена? За какво бе? Та тя запуши устата на Босия, за да не разкрие корупцията, многократно герберите ни натрисате простотии и открити престъпления и по Конституция и други Закони, както и останалите повеченто в парламента, как да гласувам за 4-ти път за вас бе? Ами то ми втръсна да съм глупак бе! Виес и развявате байрака, купонясвате, лапате пачки, а аз и други я духаме заради простотиите ви и на другите партии? Това ли ви е градежа? Ако това е градежа на България, явно е към гробищата. По-добре да беше постнал за кандидат някой млад кадърен човечец, а ти ни натресе закоравяла БКП номенклатура и многократно компрометирана с поведението си тоталитарна демагогка? Е, сам си си крив! И да подадеш и да не подадеш вече не ми дреме - отвратен съм от вас политиците тотално. Малцина на пръсти се броят ми допадат, но ги няма като кандидати. Бях решил да не гласувам, но заради Цецка ще гласувам за някой друг. Кой още не зная. това е НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ, от мен, заради лъжите ви! Ок?

    Коментиран от #40

  • 39 ПРАБАБА73

    0 1 Отговор
    Аз съм прост и вие сте прости.........може наистина да е прост,но дава много хитър ход.Според мен нарочно издигат нея за кандидат-президент,за да не е избираема .За да спечели кандидата на АБВ.Защо толкова кротко и без спорове напуснаха коалицията.СЛЕД предсрочните избори става пак премиер и вече с Първанов си знаят работата.А ние тук може много да коментираме и да се възмущаваме,но машината на герб,която се движи яко от Цветанов с неговите технологии и схеми за печелене на избори.А НИЕ си въобразяваме ,че гласуваме.Престъпните схеми им осигуряват вече до 50-70 процента успех.Но кой може да ги контролира.НИКОЙ.Защото цялата власт,включително и прокуратурата е в техни ръце.

    Коментиран от #41

  • 40 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "йес":

    Не е най-подготвена! Тиквата си го каза: кмета на Бургас е много зает и няма да го замести; Томислав много опитен с еврофондовете и също няма кой да го замести; Данчето Фандъкова му трябвала за София и нямало кой да сложи на нейно място; и не останал друг освен леля Цецка! Точно това беше обяснението на тиквата как е направил избора!
  • 41 цирк

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "ПРАБАБА73":

    Така е всички партии в парламента са от едно котило и работят против народа . Изборите се нагласят по няколко начина и тези на практика са несменяеми , за която и партия да гласуваш при рях отиваш . Българина е крайно време да си извади главата от задника и да хваща калъча .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове