1 340 5

БАН закрива метеорологичната станция на Мусала

Учените алармират за поредния съсипан обект от национално значение поради безхаберие и безстопанственост

Анатоли Стайков

Метеорологичната станция на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН предстои да бъде закрита. Това стана ясно от страницата на станцията във фейсбук.

"Явно, че ние ще сме поредният съсипан обект от национално значение поради безхаберие и безстопанственост. Жалко. Затварят ни. Загубата ще е за всички. Изглежда че ви казваме "Чао". Чао на всички.", пишат служители от станцията. Новината бързо доведе до редица негативни коментари в социалните мрежи. 

Официалното откриване на станцията е било 2 октомври 1932 година. От 1 октомври тази година измерванията са прекратени за неопределен период. Освен като метеорологична станция, сградата се е използвала и като туристическа хижа.
 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 14:08  03.10.16
  Дори и по-времето социлизма не е закрил станцията,но ГЕРБ и е-а м....та,както и на държавата.

  Коментиран от #5

 • гост
  Отговор
  2 14:20  03.10.16
  Пари за политическите схеми и всевластна корупция има, но за науката няма. Долна измет с тотално абдикирал държавен апарат - това се превърна нашата държава. България е местност, не е държава, как повечето други страни в Европа може да се оправят, а у нас не става, но ако е за хотел на някой другар веднага ще се наперят пари, разрешителни какво като отпадните води ще се излизат в чистата вода, нали ще прави пари и ще пълни нечий джоб.
 • 7777777
  Отговор
  3 14:21  03.10.16
  А в НАЙ-ВЕРМЕТО какво е било... ?
 • жалки са
  Отговор
  4 14:48  03.10.16
  Е как бе - Англия пази небето ни - Америка, ще измерва! Големи продажници са това нашите политици... Като пукнат няма да имат и минута покой, супер недостоен живот са живели! Жалки създания!
 • onq s konq
  Отговор
  5 18:45  03.10.16

  До коментар #1 от "бббббб":

  Ти май не вдяваш че ТОЧНО ЗАЩОТО СОЦИАЛИЗЪМЪТ НЕ ЗАКРИ СТАНЦИЯТА,...СЕ СГРОМОЛЯСА!Ама като вземе да ви обяснява човек нещо и като види че люпите семки,кикотите се глупаво и си бъркате в носа ...и му се отщява от научна преподавателска дейност.Е ЗАТВА Е КАЗАНО -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"

Напиши коментар:


Публикувай