722 0

Дават 7 млн. лв. за безопасността по Хемус и Тракия

Стефанаки Йоанис

Правителството одобри 7 млн. лв. като финансова инжекция за министерството на регионалното развитие и благоустройството за мерки за подобряване на пътната безопасност по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. Разчетени са и други 5,115 млн. лв. по бюджетите на редица общини като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на цялата страна.

За награди на спортисти за постигнати призови класирания на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. са одобрени 100 хил. лв. допълнителни разходи по бюджета на министерството на младежта и спорта.

За ремонта на храм „Всех Святих“ в град Русе са предвидени 250 хил. лева.

Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на министерството на отбраната в размер 860 хил. лв. за закупуване на нов компютърен томограф за Военномедицинска академия, с цел извършване на качествени и в пълен обем здравно-медицински услуги и профилактични дейности по опазване здравето на населението.

По бюджета на министерството на културата за консервация и реставрация на обект „Голямата базилика“ в Археологически резерват „Ранносредновековен град Плиска“ са разчетени 250 хил. лв.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на общо 13,575 млн. лева.

България


Още по темата

 • Отново ни цакат с винетките

  Отново ни цакат с винетките

  От Нова година правителството готви нова честитка за шофьорите. Годишните винетки ще важат само от 1 януари до 31 декември. Досега те важаха до 31 ...
  5.11.2016
  67 311
  37

Напиши коментар:


Публикувай