1 148 6

Симеонов: При предсрочен вот ще се стигне до нестабилност на държавата и анархия

Борисов не е същият самонадеян диктатор от първия си мандат, каза още депутатът

Стефанаки Йоанис

Има много основания за предсрочни парламентарни избори, само че липсва най-важното – кой ще поеме ръководството на държавата после. Какъв е смисълът да прекъснем сравнително стабилното положение на държавата, ръста на икономическите показатели, това че спасихме банковата система. Това заяви в предаването „Лице в лице” Валери Симеонов от Патриотичния фронт.

По думите му при едни предсрочни парламентарни избори ще влезем в период на нестабилност, временно управление за три месеца, още три месеца напасване, избори и съгласуване на партиите, отиде половин година минимум нестабилност на държавата и анархия.

Анархия, като тази, на която бяхме свидетели по времето на Близнашки, допълни Симеонов и припомни, че именно тогава е скочил токът, а не преди това при ГЕРБ и при Орешарски, а по време на временното правителство.

„Лобистите са наточили балтиите и само чакат временно правителство, за да скочи токът, хранителните продукти и тогава друга песен ще запеем всичките”.

За какво са тези избори, ако новият парламент има същата конфигурация, пита Валери Симеонов. Според него някоя партия няма да влезе, но и нова няма да се появи.

„Заради собствения си политически егоизъм ли да го направим. Не можем ли да оценим положителното, което правим, няма значение коя политическа сила го прави?”, добави той.

„Аз не обичам властта, не обичам Борисов, не ми е любимият политик, аз съм над 60 години и мога да преценя кое е полезно и кое не за България. Борисов не е същият самонадеян диктатор от първия си мандат, друг е. Той много бързо си мени мнението, но има едно перфектно качество –  приспособява се много бързо и това е хубаво”, заяви още Симеонов.

Той коментира и ситуацията около ДПС и ДОСТ, които не са излъчили кандидати за президент. Според него ДПС ще изчака да види как ще се развият нещата и, когато се стигне до балотаж, между двойките Красимир Каракачанов - Явор Нотев и Цецка Цачева - Пламен Манушев, ДПС ще подкрепи ГЕРБ.

Относно кандидатурата на Пламен Орешарски за президент, Симеонов каза, че не вижда как от един неуспешен министър-председател би могло да стане успешен президент.

Думите на Бойко Борисов, че, ако кандидатите на ГЕРБ не съберат най-много гласове на първия тур, той ще подаде оставка, Симеонов определи като опит за мобилизация на членската маса и на симпатизантите.

„Всички, които са на държавни постове са заинтересовани да се запази статуквото и ГЕРБ да остане на власт. Той така им показва един жълт картон и им казва „Може да прекратим това управление и да отидем на избори”. Аз лично не вярвам това да стане. Борисов трябва да го гледате какво прави, не какво приказва".

Това е безотговорно поведение на отговорен човек. Отговорен човек не постъпва така. Това доверие има няколко елемента – в него се вписва и личността на кандидатите. Ако кандидатът не е добре подбран, това не означава, че избирателят пише лоша оценка на парламентарното управление”, каза още Валери Симеонов, като уточни, че най-важното на едно управление е да е полезно, да взима правилни решения.

Той припомни, че Патриотичният фронт не подкрепя Борисов или ГЕРБ, а подкрепя програмата и полезните неща, които се правят. Даде като пример изграждането на оградата по българо-турската граница, началото на съдебната реформа, смяната на изборния кодекс, забраната на бурките и др.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Plamenp59
  Отговор
  1 20:14  04.10.16
  За кокала те е страх,Валерка. Ако има нови избори ,няма да си в Парламента.
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  2 20:22  04.10.16
  СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.КОГА ЩЕ ВИДИЖ ПАРЛАМЕНТ ДРУГАРЮ СИМЕОНОВ. НА КУКОВО ЛЯТО.
 • Уууууу
  Отговор
  3 20:33  04.10.16
  Чак сега ли го каза че е бил самонадеян Диктатор Борисов..Не подкрепял Борисов..вица на деня....Измами си избирателите че няма да прави Коалиция с Герб...Не само загуба на властта но и разледване за злоупотреби....Национален фронт за спасение на Бойко НФСБ - ВИНКЕЛА
 • 4 21:46  04.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ник
  Отговор
  5 21:54  04.10.16
  Определено го е хванало шубе. - Добре знае, че излъга избирателите си навеждайки се на Мутрата. Сега знае, че не е готов за избори защото ако иска пак да е в парламента ще трябва да се събира и с Атака и с още други.
 • разколников
  Отговор
  6 00:49  05.10.16
  тя държавата е нестабилна от както ти и твойте бургуджии се умъкнахте с цървулите във власта

Напиши коментар:


Публикувай