3 881 2

Изненада? ДПС и ДОСТ с пас за президентския вот

А май политиците са забравили, че избирателят може би иска да гледа пиеса в едно действие..?

Изненада? ДПС и ДОСТ с пас за президентския вот
Венцислав Михайлов

ДПС и ДОСТ не издигнаха кандидат - президентски двойки. Двете формации се регистрираха като партии, но предпочитат да не участват в надпреварата.

Крайният срок за регистрация в ЦИК на кандидатите за президент и вицепрезидент за изборите на 6 ноември изтече в 17 ч. във вторник.

Две дузини кандидат - президентски двойки ще се борят за поста държавен глава на предстоящите избори.

Общо 12 политически партии са получили регистрации, една от тях е с отказ. 5 са коалициите, които са се регистрирали за предстоящия вот.

Инициативните комитети са 15. За сравнение на предишните президентски изброи през 2011 година, когато в битката се включиха 18 кандидат - президентски двойки.

В лявото пространство първоначално ген. Румен Радев беше обща кандидатура, а след това се оказа, че ще се бори с Ивайло Калфин, Татяна Дончева и Пламен Орешарски. И в Реформаторския блок (РБ) трудно стигнаха до номинацията на Трайчо Трайков.

На този вот патриотите се обединиха и излъчиха Красимир Каракачанов. Пред него е поставена целта да стигне до балотаж,  както го направи Волен Сидеров.  През 2006 г. той губи срещу Георги Първанов с 597 175 срещу 1 780 119 гласа.

 А без съмнение голямата и спорна изненада на изборите беше номинацията на бившия премиер Пламен Орешарски. Той все още не може да избяга от съмнението, че тича с „номера на ДПС”. Както казват старите хора, няма дим без огън.

Вечният Жорж Ганчев отново се запъти към президентския пост. След почивката на няколко раздавания за парламент, политикът от зората на демокрацията се прицелва да бъде  държавен глава.

Веселин Марешки се включи в кампанията с обещанието за евтини лекарства и горива, но не забравя, че щипка мечта върши чудеса. Вече грабят и малкото ни останало бъдеще ! Това беше краткият коментар на предприемача за номинацията на ГЕРБ.

И отново чакаме  хита на Светльо Витков и за тези президентски избори. На предишния вот за държавен глава той се отчете с хита "Ново 20". 

А май политиците са забравили, че избирателят може би иска да гледа пиеса в едно действие..?

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коко
  Отговор
  1 08:29  05.10.16
  Няма такава държава, един да хванеш-другия с него да удариш. Къде е уловката? Питаме ние, непросветените...
 • дедо стефчо
  Отговор
  2 09:30  05.10.16
  Като седим до пернишкото чудо и пием шльокавица. Така ще е. Я всеки да се разходи до урната и пусне една бюлетина. Само мажоритарен вот....

Напиши коментар:


Публикувай