Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 14:11 3 547 29

Управляващите признаха, че 160 млн. от ЕС са за заселване на бежанци у нас

  • управляващите-
  • признаха-
  • ес-
  • заселване-
  • бежанци

Таско Ерменков: Борисов и правителството защитават ли българските интереси или искат да превърнат България в бежански лагер?

Управляващите признаха, че 160 млн. от ЕС са за заселване на бежанци у нас - 1

„В пленарна зала вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди страховете на БСП, че 160 млн. евро отпуснати от ЕС, с които така се хвали правителството на Борисов, ще бъдат изхарчени в голяма степен за осигуряване на жилища за бежанци в българските общини”. Това заяви пред медиите в НС народният представител от ПГ на БСП Лява България Таско Ерменков.

„Бяхме притеснени от постановление на МС, с което се е приела наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумения за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила”, обясни социалистът. Той поясни, че в наредбата е записано: осигуряване на жилищно настаняване; записване в детска градина или общинско училище на деца, подлежащи на задължителна предучилищна и училищна подготовка; провеждане на обучение на български език; здравно осигуряване и обслужване; професионално ориентиране и включване в обучение на възрастни; включване в програми за заетост и обучение. Социалистът допълни, че освен всичко друго кметовете са задължени да осигуряват на съответните чужденци и избор на личен лекар, достъп до други административни услуги, заплащане на здравни осигуровки, на всяко лице, за което е сключено споразумение за интеграция.

Ерменков заяви, че би било прекрасно, ако това се отнасяше за български млади семейства, безработни, тези които държат на България и на които ще разчитаме за в бъдеще и искаме да задържим тук. „Всичко това обаче се отнася за настаняване на лицата, които са получили закрила, това са разходи за мигранти в общини, където ще решаваме демографския проблем чрез заселване на лица, част от които може и да са бежанци, но в статистиката се вижда че по-скоро са икономически емигранти и не са допринесли с нищо за България”, заяви депутатът от левицата.

„Борисов и правителството защитават българските интереси, работи за бъдещето на българския народ, проявява грижа за българската младеж или обслужва западно европейски интереси, които искат да превърнат България в един голям бежански лагер?”, попита Ерменков.   

Филип Попов: Наредбата за настаняване на бежанци в български общини е пагубна за България

„Бъчварова най-накрая изплю камъчето - в българските общини ще бъдат настанявани бежанци”. Заяви секретарят по законодателството на ПГ на БСП Лява България  Филип Попов. Той бе категоричен, че приетата наредба е пагубна за България и трябва незабавно да бъде отменена.

Иван Иванов: Стана ясно, че очакваме голям брой от бежанците да бъдат върнати у нас

„Бъчварова не каза нито дума за българската позиция и какви мерки ще бъдат приети по отношение на Дъблинскския регламент”, заяви депутатът от левицата Иван Иванов. Той обясни, че според този регламент страната ни е длъжна да приеме всички бежанци, които са минали през българска територия и са били регистрирани тук, ако страните, в които са стигнали решат да ги върнат. „От думите на вицепремиера стана ясно, че очакваме голям брой от тези хора да бъдат върнати у нас”, каза още той. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШАП

    0 0 Отговор
    тези които ни вкараха в педро съюза и нато са виновни.КЪДЕ СИ СОЛОМОНЕ ДА ПЛАЧЕШ ПРЕД НАТОВСКОТО ЗНАМЕ

    Коментиран от #5

  • 2 лошо

    0 0 Отговор
    Браво Борисов, браво бойко изгони млади, прави, здрави българи да робуват в чужбина за жълти центове за да ни напълниш сега срещу дебело заплащане с правилния генетичен материал ! Това което турците за 500 г не успяха да свършат сегашните, ще го сторят за 5 т.е. да ни заличат. След като настанят навлеците очаквам нов закон, който да им дава право и да гласуват разбира се за "правилната партия", която ги е приютила и подарила българската земя и население!

    Коментиран от #8

  • 3 бббббб

    0 0 Отговор
    Докато ги търпим ще е така.Продадоха оръжията ,но тояги можем да ползваме.
  • 4 така ни се пада

    0 0 Отговор
    Ако при всичко това ГЕРБ спечили и президентските избори значи наистина сме не народ а мърша.
  • 5 ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ШАП":

    Какво общо има тука НАТО бе, каскет?!? Ако не е НАТО тук, отдавна да са те надупили и тебе!

    Коментиран от #10

  • 6 Знаете ли че

    0 0 Отговор
    Нали знаете как се появи държавата Косово?!.... Навремето Тито поканил 100 000 албански строителни работници, които дошли в Югославия с по 1 жена и с по 2-3 деца. И никога не се върнали обратно. И 30-ина години по-късно ето ти държава Косово.... Сещайте се...
  • 7 Да ама не

    0 0 Отговор
    Това се подготвя НАЙ-НАГЛО и безцеремонно под носа на българските граждани още в началото на бежанската криза. Тогава еврокомисар Кристалина/Сталинка/ Георгиева неслучайно започна да подготвя българския народ, като проповядвше, че емигрантите от Близкия изток и Африка ще решават проблема с ниската раждаемост в България и трябва да бъдат заселвани в обезлюдените села.
  • 8 111

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "лошо":

    Мюсюлмани са почти всичките хиляди нелегални мигранти и бежанци.. И в правовите държави като Германия привържениците на шериата решават проблемите си вътре в мюсюлманската общност с помощта на ходжите и неофициалните ислямски "съдии", без да признават правосъдието на страната в които живеят.
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    На въжето!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Пеете лаете.... но мълчете и събирайте кураж да колите и бесите. Невинни бежанци, за да се усетят, че не са желани и да си тръгнат сами. Корумпирани магистрати и политици, виновни или невинни, за да са поука , за новите, които влизат в системата.

    Системата доказа, че е покварена. Нека не живеем според нейтие закони, ще направим крачка назад, за да се засилим. Ще има кръв и издевателсва. Но важното е да се постигне целта. Благоденствие за България и народа й. Ще има тъмни времена, но какаво пък толковва, тъмните времена в БГ са от 75 години вече.
  • 12 Абе празни кратуни са

    0 0 Отговор
    Оставка бе еййййййй Как нагло льжеше Тиквоча....даже взех да си мисля че е почнало да му идва акьл в кратунделата...
  • 13 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Аз съм съгласен да се отворят лагери за нелегални мигранти, ама от ония дето се влиза през портата и се излиза през комина!
  • 14 кроко

    0 0 Отговор
    Хора, работата няма да се оправи по мирен начин - нито с мигрантите, нито с пиявиците в парламента! Трябва и ние като гермаците да почваме да палим бежански центрове, да бием кметове, а защо не и управляващи предатели.
  • 15 Гостът

    0 0 Отговор
    Бягащите от войната да се приемат и подслонят. Икономическите имигранти също да се приемат и да се впрягат да работят. Криминалните елементи да ги екстрадират. Това е правилната позиция. Да се приеме закон за имената, всяко новородено дете да се кръщава с българско име, да учи в българско училище на български. Да се засили ролята на църквата и нещата сами ще си дойдат на мястото.
    Не се налага да откриваме топлата вода същия модел работи успешно в Америка.
  • 16 123

    0 0 Отговор
    гледах по новини тези нагли имигранти-чакат 500евро ,къща, изобщо всичко на тепсия или "върнете ни в Гърция ,защото ще обявим гладна стачка" А сега кажете ти за пари ли ще мислиш ,ако бягаш от война или да спасиш задника си..Тези като туристи избират дестинации.
  • 17 еее

    0 0 Отговор
    Имаме едни цигански гета и милиони гърла ,които чакат само соц.помощи,сега и тези с ислямски привкус и бурки ...Кой ще ги храни , при положение че живеем в мизерия..ББ
  • 18 Картър

    0 0 Отговор
    Борисов, Бог да те накаже!
  • 19 Очо

    0 0 Отговор
    Ето заради такива политици като сегашните тьртеи и льжци сьм убеден на 100% че трябва да се вьрнат лагерите като в Беляне....за да няма предателства спрямо Народьт Бьлгарски.
  • 20 Счссссчст

    0 0 Отговор
    Разстрел за всички политици.Разстрел и на прасетата-само ттова ще стресне продажните политици
  • 21 Проклети да сте

    0 0 Отговор
    Свещи да си купите с тези пари марионетки американски-а сега вижте как открито ни льжеха.
  • 22 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Щом ще има заселване значи процесът с воината в сирия ще продължи до безкрай щом ще учат бг език и ще работят тука това е сценарии потготвян от сащ от пред десетилетия за десетилетия занапред....интересно какво прават тук бежанци дето се определят от афганистан? И места различни от сирия? Нарочно са обезлюдявали селата за да ги населят с извънземните сега казвам ви всичко е потготвяно от преди години и се знае какво ще стане след години но се крие
  • 23 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Тодорееее Тодореееее на кои ни остави Тодореееее
  • 24 25 години

    0 0 Отговор
    добре де 80 от коментиращите са против борисов ами кой го избра тогава аз не съм гласувал за него, и са на изборите пак ще спечели кучето
  • 25 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    почна предизборната пропаганда.после ще се окаже съвсем друго ама сега е важното да се знае, че в българия ще се заселят маса имигранти дето ще докарат други и импотентните на село и в града ще изчезнат претопени от мюсулманите сириици :)!и да знаете американците ги караха да пият кока кола във виетнам за да колят виетнамски деца ,а и забравих при тодор живков беше супер и сега е добре да изберете президент дето много да прилича на него.успех на вярващите!

    Коментиран от #26

  • 26 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Я дай някакво друго обяснение на думите на Бъчварова. Някой друг виждаш ли да е написал нещо различно? На никой не му харесва че ще заселват бежанци, ама на теб май ти харесва.

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "кроко":

    1000 бежанеца ще заселят срещу 150 млн.лева помощ за българия.тва не е проблем ,а си е направо далавера.бежанците няма да останат в българия ,а и да го сторят ние с 1000 човека ще се оправим без никакви проблеми.основно в българия има един проблем нарича се демография ,към него трябва да се обърне държавата сериозно ,а не към тези несретници дето всеки ги ползва за плашило!

    Коментиран от #28, #29

  • 28 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Толкова и си чел! Първо са 160 хил. евро, второ замисли се че се падат по 160 хил. евро на талибан, ако е вярно това, което казваш! Я се нареди и ти за 160 хил!
  • 29 ууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    я кажи къде пише че са само 1000 ? Парите са 160 милиона ЕВРО!!
    Пак лъжеш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове