1 111 0

Комбинирана карта за пътуване и музей в София

Превозният документ е на стойност 20 лева, а валидността му е три дни

Комбинирана карта за пътуване и музей в София
Анатоли Стайков

Новата карта за столичния градски транспорт вече е на разположение на софиянци. С нея, освен в градския транспорт, може да се ползват намаления при посещението на столичните музеи, част от заведенията за бързо хранене, както и книжарниците.

Превозният документ е на стойност 20 лева, а валидността му е три дни. Новата карта за пътуване може да се купи от пунктовете за издаване на превозни документи в София от 1 октомври.

Още през пролетта, когато се реши билетчето в София да поскъпне, от Центъра за градска мобилност обявиха, че ще бъде създадена карта, която да е подходяща за туристите на града.

До момента 30 обекта в столицата са заявили желание да правят отстъпки на ползвателите на картата. Музеите предлагат намаление от 10 до 50%.  Например входът за Националния археологически музей е 10 лв., при намаление от 10% - желаещите да го посетят ще заплатят 9 лева.

При покупка на книга от някои столични книжарници, ползвателите на картата ще имат 5% намаление. Същото важи и за част от ресторантите в града. 10% е отстъпката пък за една от веригите заведения за бързо хранене.

София / България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай