1 787 4

Митов: Ирина Бокова нямаше никакви шансове

Първият ни дипломат не вижда основание за оставки заради кандидатурата на Георгиева

Анатоли Стайков

„Ирина Бокова нямаше никакви шансове да се пребори и да стане генерален секретар на ООН". Това написа в официалната си страница във Facebook министърът на външните работи Даниел Митов.

"Българското правителство беше наясно с това. Ветото беше непреодолимо, въпреки всичките ни усилия. Именно затова предприехме ход да дадем още един шанс на източноевропейската група да има своя кандидат, който може да се конкурира с Антониу Гутериш. За съжаление този кандидат не успя”, твърди в социалната мрежа първият ни дипломат.

По думите му Кристалина Георгиева е получила много симпатии след изслушването си. „Несериозно е да се смята, че след три-четири дни, дори без да влиза в кампания, тя ще има някакви велики резултати при първото гласуване”, заявява Митов.

"Няма основание за оставки заради кандидатурата на Георгиева", заявява Митов пред БНТ. Според външния ни министър в момента някои партии ползват Ирина Бокова, нейния авторитет и име, за да си правят кампания за президентските избори, като откровено спекулират с определени факти и забравят умишлено други.  

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ей боклук
  Отговор
  1 16:20  06.10.16
  нямаше никакви шансове и въпреки всичката помия стана втора, а вие се изложихте като помияри!
 • ООН
  Отговор
  2 18:02  06.10.16
  А защо тогава вкарахте вашата Сталинка да и пречи след като Бокова е нямала шанс.Май се уплашихте,че точно тя имаше шансове.Мъжете,вие не сте в това число си личи,биха си подали оставката или най малко биха признали публично грешката си.Но Вожда Винету за жалост и той не е от тях.
 • Шефьор
  Отговор
  3 10:49  07.10.16
  Митов, майка, що говориш глупости? То се видя, кой има и кой няма подкрепа. А, това дето с Борисов сътворихте доведе до резултата на всичко. Моето момче, дипломацията ти е зле и си некомпетентен, що не прочетеш какво пишат медиите извън страната? А, само как сладко с Борисов приказвахте на заседанието на Министерския съвет, как оттегляте подкрепата си от Ирина Бокова и я давате на Кристалина Георгиева. Ми то тъй не се прави, бе майка, цъ-цъ-цъ!!
 • богатбеден
  Отговор
  4 18:07  07.10.16
  Разбира се ,че няма да има след като собствената и държава не я подкрепя...Хубава работа , ама българска...

Напиши коментар:


Публикувай