1 370 4

Светослав Витков ще обжалва отстраняването си от ЦИК

"Имахме малко време, събирахме два пъти подписи - времето не стигна", обясни Витков.

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Светослав Витков („Глас народен”) и Иван Велков („Зелените”), които бяха кандидати за президент и вицепрезидент, ще обжалват решението на ЦИК да ги отстрани от надпреварата. Това обяви самият Витков в ефира на bTV.

Според ЦИК двойката не може да участва в изборите на 6 ноември, заради липса на представени 2500 валидни подписа. Според документите те са внесли в комисията 3100 подписа, но почти 800 са били с дублирани имена или несъществуващи ЕГН-та.

"Имахме малко време, събирахме две пъти подписи – първо за коалиция, която не се реализира, времето не стигна", обясни Витков.

Коалицията между „Глас народен” и „Зелените” не се е реализирала, защото един от съпредседателите на „Зелените” е отказал да се подпише, заяви Велков. "Като виждам с какви титани трябва да се борим, може би е по-добре да сме само наблюдатели", коментира той.
 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • рес еоод
  Отговор
  1 11:04  07.10.16
  Ако ги опееш ще спечелиш повече
 • 2 11:05  07.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 11:39  07.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • по темата
  Отговор
  4 12:21  07.10.16
  На това му се усладиха лесните парички от предишните избори и напира като бик на червено за нова порция народна пара, която да опука по кръчмите. Такива лекета, където се правят, че размират от политика, а всъщност са като свине в джамия относно политиката.

Напиши коментар:


Публикувай