1 229 0

Общините ще глобяват нелегалните автобуси

За пътуване без билет в междуселищен автобус глобата вероятно ще остане 30 лв.

Снимка: архив
Снимка: архив
Анатоли Стайков

Служители на общините ще имат право да налагат глоби на нелегалните превозвачи, които работят на тяхна територия, както и на пътниците без билет в незаконните автобуси, пише в. „Стандарт“. Наред с това глобите за нарушителите ще бъдат увеличени.

Това предвиждат промени в Закона за автомобилните превози, които са внесени в Народното събрание от депутатите от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Вълков. Целта е да се намалят случаите, при които водачи извършват обществен превоз без да имат лиценз, гласят мотивите на депутатите.

Глобата за нелегалните превозвачи да се вдигне от 1500 лв. на 2000 лв. за първо нарушение и от 3000 лв. на 4000 лв. за повторно, предвижда внесеният законопроект. Освен това се предлага общинският съвет да определи глобата за всеки пътник, който се вози без билет в съответното населено място. В момента в закона е записано, че тази глоба е 10 лв., но с промените общините ще могат да вдигнат санкцията. За пътуване без билет в междуселищен автобус се предлага глобата да остане 30 лв., а при международни превози - 300 лв.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай