1 354 11

Станишев: Бокова имаше шансове до последния момент

Според лидера на ПЕС, грозната кампания срещу нея е започнала от България

Милена Трачева

„Ирина Бокова имаше шансове до последния момент.” Този коментар направи, в сутрешния блок на Нова телевизия, лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

„Ирина Бокова имаше изначално много добри шансове, но подкрепата на институциите и на властта в България от самото начало беше куца, а някои хора директно саботираха кампанията на Бокова и се опитваха да я дискредитират”, каза още Станишев.

„Черната кампания срещу Ирина Бокова стартира от България и се пренесе навън. Естествено, конкурентите използваха това”, добави той.

Според Станишев, смяната на българската номинация е „голям, небивал външнополитически провал на правителството”. „Това събитие ще се запомни, защото този шанс, който имахме се случва веднъж на 500 години”, коментира Станишев.

„В международните среди се говори, че от много време се е работило активно срещу Ирина Бокова. Става дума за външни хора, в това число и външният ни министър. Споделяно ми е достатъчно често от различни източници за това, че България не стои сериозно зад кандидатурата на Ирина Бокова”, заяви Сергей Станишев.

"България се показа пред външните партньори като държава, която не знае какво иска", убеден е той.

Според евродепутата Андрей Ковачев, който също се включи в разговора по темата „Ирина Бокова много добре знаеше, че има вето от САЩ и Великобритания и това й е казано много преди това. Ирина Бокова нямаше никакъв шанс да оглави ООН към 26 септември именно заради ясната позиция на САЩ и Великобритания”, коментира той. Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • работник и колхозничка
  Отговор
  1 12:42  08.10.16
  Ти пък от къде знаеш тия неща ? То бива да си нахален а ма твоето никъде го няма!!!

  Коментиран от #2

 • кроко
  Отговор
  2 14:30  08.10.16

  До коментар #1 от "работник и колхозничка":

  Че си е мазно боклуче, такъв е, но все пак се е издигнал до ниво да дрънка от парламента в Брюксел, а ти дрънкаш по форумите. Така че със сигурност знае повече от теб.
 • Джон Ленин
  Отговор
  3 14:34  08.10.16
  РУСКИЯТ , ТАКА И НЕ РАЗБРА , ЧЕ USA and GB НАЛОЖИХА ВЕТО НА КАНДИДАТУРАТА НА ДРУГАРКАТА ОТ СССР ....

  Коментиран от #4, #5

 • кроко
  Отговор
  4 14:48  08.10.16

  До коментар #3 от "Джон Ленин":

  A вие, очраничените тролове, така и неразбрахте че никой не трябва да се излага като си оттегля в последния момент кандидатурата и пуска някаква резерва, за която го били подлъгали че ще мине! Още по0неизбираеми кандидати от Бокова имаше, ама само боко тиквоча може да сътвори подобна простотия.

  Коментиран от #6


 • кроко
  Отговор
  5 14:50  08.10.16

  До коментар #3 от "Джон Ленин":

  И си измисли някакъв постоянен ник, тия с Иван Вазов, Васил Левски и т.н. не са за теб!
 • Джон Ленин
  Отговор
  6 14:59  08.10.16

  До коментар #4 от "кроко":

  КРОКОДИЛЧЕ ОТ НИЛ ЛИ СИ ,ОТ АМАЗОНКА ЛИ СИ , НО В СССР -то НЕ ЗНАМ ДА ИМА КРОКОДИЛЧЕТА , САМО ТИ НЕ РАЗБРА , ЧЕ КОМУНИСТКАТА , ЩЕРКА НА УБИЕЦ НА ХОРА , ДРУГАРКАТА БОКОВА БЕШЕ СПУСНАТА С ПАРАШУТ ОТ МОСКВА , ЧРЕЗ АГЕНТА ИМ ПРОВОКАТОР , ДОНОСНИКА ГОЦЕ , СЪСИПАЛ ХИЛЯДИ СЪДБИ , КЛЕПАЙКИ ДРУГАРИТЕ СИ НА КГБ / ДС ... КРОКОДИЛЧЕ , НИКОЙ В СВЕТА НЕ ХАРЕСВА КОМУНИСТИ , КАМО ЛИ КОМУНИСТ НА ТАКЪВ ПОСТ , ТАКА , ЧЕ ТАЗИ НИКОГА НЯМАШЕ ДА Я ИЗБЕРАТ , ПАНИМАЕШ ???

  Коментиран от #7

 • джон лайнянин
  Отговор
  7 17:43  08.10.16

  До коментар #6 от "Джон Ленин":

  И само ти и другарите ти по болест не разбрахте че другите по света не им пука за миналото и. Затова е шеф на Юнеско и можеше и на ООН да стане. Но дори и да не станеше, тъпа тиква който и е "колега", нямаше защо да се излага по тоя селчндурски начин. Ти вероятно си някво комунистче, дето не е успяло да завлачи нищо от комунизма и демокрацията, та сега те е яд и плюеш по тия, които са постигнали повече от теб, щото друго така или иначе не можеш да правиш!
 • veso
  Отговор
  8 18:07  08.10.16
  Няма такава наглост ! Руските агенти , които ограбиха прехода и живота на цяло поколение Българи ! Това е уродливото лице на национални предатели !!! Те няма да спрат , защото от москва са им заповядали да саботират денонощно всичко в България !!!
 • Комунисти от цял свят ходете се гръмнете
  Отговор
  9 18:53  08.10.16
  Не съм сигурен дали обмисляте изцяло действията и изказванията си! Да, има значение дали някой е българин или не, дали е политически правилната кандидатура и т.н., но има значение и какъв всъщност е кандидата. Наистина ли сте готови да подкрепите бивша комунистка и чедо на комунистически функционер, убивал хора, само защото е българка?! Не бихте ли се срамували от избора си, при положение, че за португалеца никога не е излизала новина, че е участвал в убийства или престъпни организации и режими?! Само се замислете - ако синът или дъщерята подкрепят баща си или са се възползвали от придобитите по престъпен начин богатства и привилегии, те не са ли негласен съучастник в престъпленията?! Да, дъщерята не е участвала пряко в ничие убийство, но именно онзи режим я закара до поста на изпълнителен директор на ЮНЕСКО. Щеше ли да стигне там без подкрепата на комунистите?! Не!!!!!!!!!! България след 9.9.1944 г. е една държава, в която крадците и убийците излизат на власт. Убиват хора още в камионетките, с които уж ще ги карат до някое от местата за арест. Убиват ги по улиците, с повод и без, открадват имуществата им. Много от комунистическите "половинки" са се кичили не с една, а с две дамски чанти, придобити чрез екзекуция или интерниране на законните собственички. Човешкият живот не е значел нищо през първите години на комунизма. И един такъв убиец, вместо да бъде заплют от народа и забранен дори да се споменава, той бива награден с възход на дъщеря му и официал
 • крок
  Отговор
  10 19:03  08.10.16
  А кристалина не е ли комунистка, а бойко не е ли комунист, а плевнелиев какъв е, бе тролове? Поста в Юнеско да не го е наследила преди 30г., бе? Освен всичките да сте скъсани нереализирали се комуняги, нито през онази власт, нито през демокрацията, иначе не виждам от къде тва плюене!
 • Трол
  Отговор
  11 09:06  09.10.16
  Козяшките ми колеги само знаят да цирикат, че комунистите им били виновни. Како им представиш довода, че повечето от управляващите са били комунисти и мълчат, като шушумиги. Всички знаем, кои станаха най-големите демократи, русофоби, краварски лизачи! Най-върлите комунисти и техните дечица! Така, че да не се отварят много, така е драги ми колеги. Едно време лижехте плочките под краката на височайшите другари, сега лижете плочките пред Козяк16! Целия ви живот ще премине така!

Напиши коментар:


Публикувай