927 2

България получи похвали от МВФ и СБ

Министър Владислав Горанов участва в пленарна сесия на годишната среща на СБ и МВФ

Анатоли Стайков

България получава високи оценки от Световната банка (СБ) и Международния валутен фонд (МВФ) за фискалната си политика и ускорения икономически растеж през последната година и половина. Това стана ясно по време на срещите на министъра на финансите Владислав Горанов във Фонда и Банката, които са част от Годишната среща на двете институции, провеждаща се в американската столица Вашингтон.

Заедно с управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев, заместник-министъра на финансите Маринела Петрова и подуправителя на БНБ Димитър Костов, Горанов участва в откриващата пленарна сесия на годишната среща на СБ и МВФ, както и в поредица от работни срещи в централите на двете институции.

Владислав Горанов се срещна и с директора на Европейския департамент на МВФ Пол Томсън, с който обсъдиха приоритетите пред българското правителство, които получават внимание през разходната част на бюджета. „Образованието е основен наш приоритет. Още в следващия бюджет за образование ще заделим допълнителни 223 милиона лева. Това е основен акцент в борбата ни с демографската криза, липсата на квалифицирани кадри за икономиката и рисковете от забавяне на растежа в бъдеще“, подчерта министър Горанов. Той представи пред Томсън и мерките за подобряване на пенсионната и здравната система в България, които правителството на Бойко Борисов предприема.


 

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • NAZI
  Отговор
  1 15:18  08.10.16
  Хвалби че затриват БЪЛГАРИЯ идва и вашето време мишки няма да има съд за вас а направо некролози
 • Картър
  Отговор
  2 15:21  08.10.16
  Хвалят гейберята за извършения ГЕНOЦИД? ПМ ПРЕДАТЕЛИ!

Напиши коментар:


Публикувай