673 0

Цената на хляба няма да се повишава

Няма и да намалява, въпреки по-евтиното брашно

Анатоли Стайков

Цената на хляба няма да се повишава, нито пък ще намалее, въпреки по-евтиното брашно, твърди в. „Монитор“. Според изпълнителния директор на „Добруджански хляб” АД, Енчо Малев, цитиран от вестника, тази стопанска година е изключително добра.

„Добра е и като качество на пшеницата, и като количество. Цената на хлебната пшеница е 270 – 280 лв. за тон, което е с 10 – 15 лв. по-малко от миналата година. Фуражната пшеница е под 260 лв. Цената на хляба се задържа. Въпреки че доставните цени са паднали някъде, ние не знаем крайната цена на търговеца“, твърди Малев.

Според него, българинът започна да се храни здравословно и да избира здравословен хляб. За съжаление, в България не се отглежда ръж, което е голям проблем за хлебозаводите. Затова ръжта се внася от Унгария, която пък е лидер в производството на тази зърнена култура.

България

Още по темата

 • Хляб не достига до 83 000 българи

  Хляб не достига до 83 000 българи

  На територията на България има над 83 000 души, до които редовно не достигат хляб и други основни хранителни продукти, пише вестник "Труд". ...
  24.06.2016
  431
  0
 • Житница на Балканите, а хлябът от заготовки

  Житница на Балканите, а хлябът от заготовки

  Българите консумират хляб от замразени заготовки, въпреки че зърнопроизводството е водещият отрасъл в земеделието, информират учени от Института за ...
  7.06.2016
  1 560
  2

Напиши коментар:


Публикувай