10 Октомври, 2016 09:15 2 964 14

Цецка Цачева: Не се срамувам от членството си в БКП

  • цецка цачева-
  • герб-
  • мандат-
  • президент

Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците, заяви тя

Цецка Цачева: Не се срамувам от членството си в БКП - 1

„Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците. Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани от политиците”. Това каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По думите й не може да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората.

„Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите”, заяви Цачева.

На въпрос каква оценка ще даде на сегашния президент Росен Плевнелиев тя отговори, че е нескромно да се дава оценка на мандат, който не е приключил. „Той имаше един много сложен мандат. Нека да изчакаме с оценката. Всеки президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще даде оценка”, категорична беше Цачева.

За членството й в БКП тя разказа, че е била студент в Юридическия факултет и, тъй като е активен човек, й било предложено да се присъедини към партията. „Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз”, каза тя и добави, че не е била номенклатурен кадър.

„Съпругът ми не е участвал в приватизацията на „Булгартабак”, категорична е Цачева. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева.

Пред водещата Ани Цолова кандидатът за президент разказа за първата среща със съпруга си, както и за сина си, който е блестящ математик. „Още от четвърти клас учи математика”, сподели Цачева и добави, че в момента той е студент в Бостън. На въпрос ще се върне ли в България, тя отговори, че като майка би искала точно това.

„Не учи в България, защото тези състезания, които спечели като ученик, му дадоха възможност да следва в престижни университети навън, но не е загубил връзката със страната си. Учителите у нас му вдъхнаха увереност”, разказа кандидатът за президент.

Попитана ще получи ли гласове от ДПС, тя отговори, че ще се опита да стигне до максимален брой граждани и няма да ги дели. „Не знам да има договорка с ДПС. Не участвам в такива договорки”, категорично заяви тя.

„Живея с парите, които получавам като заплата от Народното събрание, както и с един малък наем от 250 лева от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам кола на лизинг”, сподели още кандидат-президентът.

Според нея най-лошото й качество е, че е много строга, когато говори по работа. „Не мога да обясня с прости думи нещата, така че хората да ме разберат”, сподели още Цачева.

Днешният дебат в студиото на "Здравей, България" трябваше да бъде между нея и опонента й от левицата ген. Румен Радев, но той не се яви. Двамата трябваше да коментират актуалните проблеми в страната, включително и да представят визията си за евентуалната си бъдеща работа в президентството. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 0 Отговор
    Че кой от вас се срамува? Бойко ли, Плевнята ли, кой? На това се казва наглост.
  • 2 Кибик

    0 0 Отговор
    Интересно защо сина и учи в САЩ а не в Раша
  • 3 ИББК

    0 0 Отговор
    Като е горда кумунистка да се прегърнат с КУРнелия и да се свършат цирковете. Признайте си че всички от едно люпило идвате, ама едва ли още има хора да мислят че има разлика м/у герб,бсп,дпс и т.н.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИББК":

    Е да ама Курнелия е възпитаничка на СДС и кадър на "върлия" демократ Костов!
  • 5 Про

    0 0 Отговор
    А срамуваш ли се от твоите думи за БКП ....КОЙТО НЕ Е ЧЛЕН ТОЙ НЯМА СЪРЦЕ...Къде ти е сърцето госпожо..ПРИ ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО ЛИ?
  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИББК":

    Ooo, има много такива, но не всички са заблудени. Предполагам, че някои са посредствени хорица, които могат само с връзки и лазене в краката да се "реализират", и понеже нито през комунизма, нито през демокрацията са успяли да завлачат нещо, сега виждат шасн за себе си в лицето на боко тиквата, щото им е ясно че при него виреят само най-тъпите и повърхностните.
  • 7 БАБА ЦОЦАЛАНА

    0 0 Отговор
    Цецка Цачева: Не се срамувам от членството си в БКП
    Ще бъда президент и на хората, които са разочаровани от политиците,ЩЪТ НЕ ЩЪТ,КОЙ ГИ ПИТА- заяви тя в Козяк 16
  • 8 Пол

    0 0 Отговор
    И няма защо да се срамуваш от членството си в БКП! По делата ще ги познаете! Познавам един бивш член на мелиорации в соца, страшно почтенн човек. От Габрово. Съкартирант му бях като студент. А ти Цецке помниш ли, когато се изтъпанчихте преди време и твърдяхте, че сте били в БКП за да я подкопаете отвътре? Ето затова нито соца ни бе соц нито пазарната ни е пазарна - с измет живот за ХОРА не може да се съгради! Не е обида - а комплимент! При Аспарухоовите българи щяхте да сте на дръвника поне 100 000 вандали на власт тука. А при Тервел повечко.-..оня не търпеше луккави врагове. А при мен двойно. Аз усещам кой какъв е.... да тип ризная, отвращаваш ме! И много други във всякакви партии. Не защото си била в бКП, а защото ни гласувахте несправедливи закони. И лапкате луди пари за да ни тормвозите. На вас се дължат много убити емигрирали бедни и страдащи българи. Заради това аз ви ненавиждам! не е заради БКП то ви. заради делата ви. Президент ли? И кладата ти е малко и на поне 200 000 тук на постове разни. Не заради БКП. ДЕЛАТА....
  • 9 опала

    0 0 Отговор
    договорката на всички е Калфин да е президент, ще го измислят, споко
  • 10 Д'Мин

    0 0 Отговор
    А козяшките тролчета срамуват ли се, че техните хора са били комунисти?

    Коментиран от #11

  • 11 Миндер

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Д'Мин":

    -Кво беше това срам? Попита баба Цоцолана.
  • 12 тошибиян

    0 0 Отговор
    45 години стигат времето било наше хахахааааа демокрация викат имало хахахахахахахах
  • 13 йух

    0 0 Отговор
    Аз ще гласувам за Цецко Цачев,но трябва да си смени пола и да свали перуката!
  • 14 Уредено мъжле

    0 0 Отговор
    Я, ти да видиш, мъжлето работело в РВД.... Че в РВД заплати под 6-8000 лв. няма, а при пенсиониране взимат толкова заплати, колкото им е трудовия стаж. Обикновено им дават на куп между 250 000 и 400 000 лв. при пенсиониране.

    Б.Б. преди време искаше да им посегне на придобивките, но се оказа, че те са отделно от всичко в България и не можа да ги пипне. Значи, като не успя да ги пореже, сега е започнал да назначава там близки и познати...

    Милия скромен човечец, добре се е уредил. И съм сигурен, че не отговаря на необходимите за другите работещи в РВД изисквания, просто е мъж на "мамата на нацията" !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове