2 341 4

И Местан стана дарител на Голямата базилика, но с условие

Дарението е придружено с интрига

И Местан стана дарител на Голямата базилика, но с условие
Калина Петрова

Лютви Ахмед Местан е дарил 1000 лв. за реставрацията на Голямата базилика в Плиска в отговор на писмо на Божидар Димитров, съобщиха от НИМ. Екипът, който ръководи Божидар Димитров за реставрацията на базиликата, сърдечно благодари за проявената отзивчивост. Името на Лютви Местан ще бъде отбелязано на плочата с имената на дарителите, която ще бъде поставена на входа на най-голямата християнска базилика до ХV век и майка на всички български църкви.

Куриозното в случая е, че Лютви Местан съди Божидар Димитров за това, че го нарекъл турски шпионин и иска обезщетение от 681 лв. Божидар Димитров е дал нареждане на адвоката си да загуби делото, тъй като Лютви Местан е заявил, че ще дари обезщетението, ако спечели делото.  За да не плаща допълнителни суми, ако загуби делото, Божидар Димитров предлага да постигнат извънсъдебно споразумение, т.е. да заплати сумата, която Лютви Местан ще дари.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 11:19  10.10.16
  Няма проблем, ще залича името му от плочата с дарителите.
 • Социопат
  Отговор
  2 11:28  10.10.16
  Долу горе 15 милиона евро се наливат на едно поле край един западнал селски район ,минахме и макетата .Между другото с останките от тая базилика и от стара Плиска е строена ЖП гарата и градската градина в Шумен от комунетата,сега пак комонета въртят некви пари и месят камани на лево надесно.

  Коментиран от #3, #4

 • Трол
  Отговор
  3 11:45  10.10.16

  До коментар #2 от "Социопат":

  Защото Османската империя изобщо не се е сетила, при строежа на железницата да ги използва камъните или да се преработва във направите, ама хич не са се сетили. Комунетата са първи, първи са и сега, първи ще са и след президентските избори, щото Цачева ще ни става майка.
 • джърси
  Отговор
  4 13:59  10.10.16

  До коментар #2 от "Социопат":

  Няма начин да си по-прост отколкото са те родили - ама нЕкои хора се опитват да копат по-по-надолу - УСПЕХ!!!

Напиши коментар:


Публикувай