1 115 0

11 октомври: България в снимки

11 октомври: България в снимки
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

С тържествен военен ритуал в Карлово бе посрещнат 31-ят контингент на Българската армия от състава на международната мисия на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа".

 

С военни почести пред щаба на ВМС беше посрещнат началникът на Главния Щаб на Военноморските сили на Гърция вицеадмирал Георгиус Якумаки.

 

Дискусия на тема "Прозрачност и ефективност на концесиите в България" се проведе в зала "Средец" на "София хотел Балкан". На форума участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

 

Председателят на Държавната агенция за "Електронно управление" Росен Желязков представи концепция за работа на агенцията.

 

Кметът на плевенското село Тотлебен Емил Гашев организира първия по рода си за региона пешеходен поход "Да слезем от колите си и да повървим пеша". Инициативата е за 15 октомври, от 9.00 ч.- 23 км. от Плевен до село Тотлебен. Идеята е посветена на каузата за здравословния начин на живот. На снимката: (отляво на дясно) Красимир Танчев, Емил Гашев, френският гражданин Грегоар Крикорян, Иванета Илиева – организатори на похода.

 

В Благоевград отвори врати обновеният дневен център „Зорница”. Социалното заведение е обновено в изпълнение на проекта „Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от Дневен център „Зорница”. Модернизираното социално заведение разполага със сензорна стая и коридори, оборудване за стимулиране на тактилна, визуална и звукова сетивност, зимна градина, външен асансьор за осигуряване на достъпна среда. 

 

България


Напиши коментар:


Публикувай