1 077 2

Карлово посрещна ветераните от Афганистан

Военнослужещите от 31-ия контингент бяха наградени за отлично изпълнение на задачите

Анатоли Стайков

С тържествен военен ритуал в Карлово беше посрещнат 31-ят контингент на Българската армия от състава на международната мисия на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа"

„За мен всяко завръщане на наш контингент е символ на победа. Обединени от воинския си дълг, в името на България, достойно и с успех приключихте своята мисия. Изпълнихте задачите си. Гордеем се с Вас“. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев по време на тържествения ритуал по посрещането.

На церемонията присъстваха още заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, заместник-областният управител на Пловдив Георги Пилев и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. 

Военнослужещите от 31-ия контингент бяха наградени за отлично изпълнение на задачите и доказан професионализъм от министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски. Молебен за здраве и успех беше отслужен от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай. 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шопар Ненчев
  Отговор
  1 04:37  12.10.16
  Те залагат всичко а ти раздуваш с гърлите до зори. Как да вярвам на моралът ти ?
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  2 09:38  12.10.16
  ВЪВ БЪЛГАРИЯ ВЕТЕРАНИ ОТ АФГАНИСТАН НЯМА !!! БЪЛГАРИЯ НЕ ВОЮВАЛА С АФГАНЦИ ! ТОВА Е ИЗМИСЛЕНА АМЕРИКАНСКО-БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ !

Напиши коментар:


Публикувай