2 243 1

Почина Румен Данов

Почина Румен Данов
Стефанаки Йоанис

На 10 октомври е починал журналистът и политик Румен Данов.

Той е роден на 27 април 1956 г. в Кърджали. Завършил е Пловдивската английска гимназия, а по-късно Висшия икономически институт "Карл Маркс" в София. Бил е редактор на сп. "Отечество".

Той е сред създателите на Комитета за защита на град Русе (1988), на независимото сдружение "Екогласност" (1989), един от учредителите на Съюза на демократичните сили (7 декември 1989). Бил е депутат в Седмото Велико народно събрание и заместник-председател на Анкетната комисия за досиетата на народните представители в 7-то ВНС. От 1991 г. до септември 1995 г. е съветник на президента Желю Желев по националната сигурност. От 14 май 2000 г. е председател на партия "Либерален съюз". Автор е на книгата "Българските освобождения. Изгубените поуки".

Поклонението ще се състои на 15 октомври (събота), от 15.00 ч., в църквата "Света София".

Снощи почина Румен Данов. Виждахме се често през последните години. Макар, че имахме различен житейски път, неговите и моите надежди и разочарования в един момент се оказаха близки. Той искаше да напише още една книга - книга в защита на Европа. Европа, която - оказа се напоследък - има твърде много и различни врагове. Румен не успя да напише тази книга... Това написа в профила си във Фейсбук политологът Огнян Минчев. 

Поклон пред светлата му памет. 

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ники
    Отговор
    1 16:26  12.10.16
    "Комитета за защита на град Русе (1988)"....... Аз съм русенец и като такъв не приемам, че някакви пребоядисани комунистически тарикати от този комитет, които никога не са живели в Русе са дали началото на промяната в България. Промяната я направиха русенците- тези които дишахме опасния и наситен с хлор въздух в Русе! Спомнете си протестите на русенските майки! Това са истинските борци, а не тарикатите от някакъв комитет, яхнали протеста на хората от русе!

Напиши коментар:


Публикувай