Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 06:27 22 241 21

Нови изисквания за шофьорите

  • шофьори-
  • полиция-
  • изисквания

Преглед на печата

„24 часа”

Свалят номерата на колите на пияни шофьори

КАТ ще смъква регистрационните номера на коли, ако собствениците ги управляват с над 0,5 промила алкохол, ако са употребили наркотици или друго упойващо вещество, както и при отказ да бъдат проверени. Автомобилите ще бъдат спирани от движение за срок от шест месеца до една година. Това решиха депутатите от транспортната комисия, като приеха пакет промени в Закона за движение по пътищата.

„Труд”

Всеки асансьор с телефон догодина

До края на годината всеки асансьор в страната трябва да има телефон в кабината. Тези, които нямат, ще бъдат спирани от началото на следващата година.

Изискванията за асансьорите влязоха в сила преди две години със специална наредба. Досега домоуправителите трябваше да монтират телефонна уредба във всяко съоръжение, за да може при авария заседналите да се свържат с аварийната служба само с един бутон.

„Стандарт”

Чакаме 5% ръст на зимния туризъм

Решението за предоставянето на заем на НЕК, с който да покрие задължението от около 1,2 млрд. лв. към руската „Атомстройекспорт" по арбитражното решение относно АЕЦ "Белене", е факт. Макар да може да се съжалява, че бе взето така прибързано, по-важно е сега да се види какви могат да бъдат последиците му от гледна точка на правилата на ЕС.

Една такава мярка може да има основания от гледна точка на икономическата логика и ситуацията в сектора на енергетиката, в частност състоянието на НЕК.

„Монитор”

Половината шосета без осеви линии

Половината от републиканските пътища в страната са без осеви линии преди зимата, това става ясно от справка на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), предоставена на Агенция „Монитор”.

По данни на ведомството от началото на годината досега е обновена хоризонталната маркировка на около 3000 км.

На много места в страната проблем е не само липсата на маркировка, а качеството й. Случва се осеви линии, маркирани през пролетта, особено по общинските пътища, да не издържат до зимата. Отделно по-голяма част от родните пътища осевите линии, изчертани с обикновената акрилатна боя при по-силен дъжд трудно се вижда от водачите и денем,

„Сега”

Вотът "Срещу всички" може да доведе до оспорване на изборите

Опасността изборите да бъдат касирани заради противоречията в Изборния кодекс с конституцията става все по-голяма. Вместо да оправят кашата, която сами забъркаха, депутатите вчера абдикираха от дебата по проблемите и Народното събрание се разпусна до вота. Така тежкият правен казус около квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината за президентските избори остана висящ. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мозги

    1 0 Отговор
    Ако колата не е на водача ,примерно е под наем ????????

    Коментиран от #4

  • 2 ДАТИГО НАБИЯ

    0 0 Отговор
    ПОЛУЧАВАШ БОНУС КАШОН ДЪМПЪЛ
  • 3 Тошибиян

    0 1 Отговор
    Кретенииите немат краи
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мозги":

    Пак. Облекчени условия за връщане, но инак правата да се търсят по съдебен път от застрахователите. Това ще даде повод на кого и как се дава кола, какво следва и така.
    Ако А знае, че Б кара пиян и може да му конфискуват колата, то Б ще се замисли дали да даде на А кола.
    Ако колата е на компания, то нейната застраховка ще покрие глобата и ще я изиска от нарушителя.

    Коментиран от #14, #15

  • 5 КРЪГЪЛ ГЛУПАК

    0 0 Отговор
    В АНГЛИЯ Е ЗАКОННО 0,8 ДВЕ ХУБАВИ АНГЛИЙСКИ БИРИ И НЕ СЕ КАРА НА ФАРОВЕ ДЕНЕМ .АНГЛИЯ Е С НАЙ МАЛКО ЖЕРТВИ И РАНЕНИ В ЦЕЛИЯ ЕВРОСЪЮЗ.А ТУК ГЛУПАЦИТЕ СА НАМАЗАЛИ ТАБЕРИТЕ С ЗАСЛЕПЯВАЩА ШОФЬОРА НОЩЕМ БОЯ .АМИ ДА БЯХА ГЛЕДЕЛИ ,ЧЕ ДАЖЕ В РУМЪНИЯ Е МАТОВА И НЕ ОТРАЗЯВА И НЕ ЗАСЛЕПЯВА.

    Коментиран от #7

  • 6 W126 300 SEL

    0 0 Отговор
    Господа пишещи, такова понятие "осева линия" отдавна не съществува. В чл.63(1) от Правилника се говори за единична непрекъсната линия. Моля, бъдете прецизни.

    Коментиран от #13

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "КРЪГЪЛ ГЛУПАК":

    Нещата са логични-Англичаните в сравнение с нас са абсолютни пияндурници/виждаме ги по морето кво правят/ и защото не може да излезе с тях на глава,законодателят им е отпуснал 0,8 промила .За сметка на това обаче МАКСИМАЛНАТА СКОРОСТ В АНГЛИЯ Е СКОПЕНА ДО 112/?!/КМ/Ч,ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ВИСОКА В ЦЯЛА ЕВРОПА-140КМ/Ч.Тънкият момент обаче не се състои в тая разлика от 20-30км/ч,а във факта,че там/на запад/ по магистралите е КАМЕРА ДО КАМЕРА и ГЛОБИТЕ СА 10ПЪТИ ПО-ВИСОКИ от наще,докато тука..."няма никой" и на практика макс. скорост е КОЛКОТО ПИШЕ НА КИЛОМЕТРАЖА!Е питам аз -за какво ми са техните идеални пътища-огледало,след като тука на места шпоря със 240?!А че за разлика от Англия,тук се карало на светлини през деня...ами да не би да имам електромер в колата?:)

    Коментиран от #11

  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    Точно така, сваляй номерата на пияниците, яки глоби и отнемане на имуществото!

    Само така ще се научи Бай Ганю!
  • 9 Guest

    0 0 Отговор
    Подкрепям свалянето на номерата на пияндурниците!!
    Българина се управлява со благо со кротце и со малко кютек!!
    Приемат закони...ама като гледам полицията е абдикирала май от задълженията си. Аз от доста време не съм виждал КАТ-джии, които да спират?!
  • 10 депутат

    0 0 Отговор
    Значи ще си пием и ще си караме на транзитни номера.
  • 11 много експерти бе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Бай хуй ти карал ли си в Германия? На аутобана в бързата лента понякога има ограничение 180! не 140, когато има някакво. Но има глоби и то много солени когато те пипнат отгоре. А то не е "ако" а когато. Като след всяко провинение глобата скача за едно и също нещо. След това като отидеш да се застраховаш и си джигит ти слагат премия като на джигит. И като ти е неизгодно икономически не бързаш особено.
    Но тук всички са експерти като коняря и затова сме на това дередже.

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "много експерти бе":

    Как пък от цяла Европа се хвана баш в Германия?Всички знаят че там голяма част от магистралите са без ограничение на скоростта,но аз ти препоръчвам да провериш в мрежата максималните скорости разрешени в Европа и за Германия ще ти излезе 130 км/Ч!Което значи че магистралите без ограничение СА ИЗКЛЮЧЕНИЯ-казвам ти го като мухльо на мухльо,че да ме разбереш!А дали глобите там са солени или сладки за такива като тебе-просто са ми безинтересни вкусовите ти качества.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "W126 300 SEL":

    Ами ако линията е прекъсната? Няма значение, важното е че няма нито по края на платната маркировка, нито нищо. Има места по които си е опасно да минаваш нощно време, особенно ако не познаваш пътя.
  • 14 дискретен герой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Нещо май обърка ги ''А'' и ''Б''!
  • 15 444444444

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Какво общо имат застрахователите към това, че на някой си който кара са му свалили табелките? Това, че някой кара с алкохол над нормите не повод застраховател да му плаща глобата и да си търси парите от водача, защото едно е да караш, друго е да направиш катастрофа като караш.
  • 16 Смех

    0 0 Отговор
    В Булгаристан няма значение с КОЛКО си карал, а КОЙ си! Ако си като нас тука - драскачите отнасяш четвъртития отзад от раз! Ако виж си от "наще", нема алкохол, ограничения, наркотици майка - газиш на ред старци, деца ...
  • 17 abv

    0 0 Отговор
    Много-добре , но към това транспортната комисия можеше да добави и ефективен затвор примерно 3 г. за управление с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда. Убийци на пътя не трябва да има .Мястото им е в затвора.
  • 18 ДДДЖ

    0 1 Отговор
    До когато не започнат катаджиите да проверяват мургавите ни сънародници могат ли да прочетат заглавието на някой вестник при шофиране в градовете и по селата - няма интерес да има ред! Избори идат!И ако сме държава - затвор а возилото на скраб!
  • 19 КаквотоСтане

    0 1 Отговор
    Не е проблема в алкохола, а де факто какво е ПТП-то, какви последици има. Какво ако е бил пиян, а пък няма пострадали, някоя огъната ламарина, прекършено дърво, уплах и др. По-голяма част от катастрофите са вследствие несъобразена скорост, отнемане на придимство, но то пак си е породено от предишното, така, че аз съм за повече камери, повече фишове и където има прекомерно над допустимата скорост, що пък не тогава, отнемане на МПС-то за срок от 2-3 месеца.
  • 20 Джими

    0 0 Отговор
    Като за начало вместо да ги оборудват с телефони да вземат и да сменят асансьорите,че повечето са потенциални ковчези и само е въпрос на време пак някой да падне от високо.Не може да се ползват асансьори по на 30-40 години!
  • 21 КИРИЛ

    0 0 Отговор
    Само да питам: Ако автомобила е на Фирма, ами ако имам 4 автомобила?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове