779 0

Ще проверяват работа на българските гранични и митнически служби

Причината Европейска агенция за гранична и брегова охрана да започне първо работа от България, е нуждата от спиране на нелегалните мигранти в посока Сърбия, заяви Фабрис Леджери

Анжелина Димитрова

Методите на работа на българските гранични и митнически служби ще подлежат на редовни проверки от новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана, съобщи за БНР изпълнителният директор на агенцията Фабрис Леджери.

Ще се провери как работи персоналът, как се обменя и обработва определен тип информация. Сред причините Агенцията да започне първо работа от България, е нуждата от спиране на нелегалните мигранти в посока Сърбия, допълни Леджери:

„Според нас има риск намиращите се в Турция мигранти да се опитат евентуално да преминат директно през сухопътната граница към България. Целта ни е да имаме около 200 офицери в България. Трябва да разберете, че нашето подкрепление не е само за българско-турската, но и за българско-сръбската граница. Засичането на нелегалните имигранти на път да излязат от България също създава много работа за българските власти. Мигрантите трябва да се разпитат, да бъдат регистрирани. Цялата тази работа оправдава помощта на Агенцията.“Напиши коментар:


Публикувай