684 3

Акция «StopPutin! Stopwar!»

Калина Петрова

Акция «StopPutin! Stopwar!», ще се проведе на 14 октомври 2016 г., петък, в 18:00 часа, пл. "Независимост", гр. София. Акции ще се проведат същевремено  в гр. Пловдив и гр. Бургас.

Организатор е Сдружение на украински организации в България (СУОБ) "Мати Украйна".

Целта на акцията е среща на всички украински патриоти и приятели на Украйна, които ще се съберат на глобален световен митинг срещу руската агресия, съобщават от Посолството на Украйна.

Лансираната от Путин хибридна война не спирането за миг продължава да отнема човешки животи. Украински граждански общности в повече от 60 държави по света се присъединиха към  инициативата. #StopPutinsWarInUkraine

Целта на митинга е да се отправи апел към  властите, в това число българското правителство, да подкрепят Украйна в международни организации в настояването й за спиране на военните действия от страна на Русия и за увеличаване на работното време на ОССЕ.

Ние искаме да напомним на целият свят, че в Украйна всеки ден загиват хора и, за съжаление, от времето на Минските спогодби до сега в зоната на конфликта не е имало дори един ден без обстрел на украинските позиции.

България винаги е подкрепяла и подкрепя Украйна на всички нива и във всички между народни организации и сме много благодарни за това!

В момента в зоната на конфликта представителите на ОССЕ изпълняват своите ангажименти до 17:00 часа местно време, след което, позициите на украинската армия биват подложени на прицелен артилерийски обстрел.

1. Да бъдат изведени от Украйна всички руски окупационни войски, а също да се изтегли обратно в Русия цялата военна техника и оръжия.

2. Да бъде засилена (увеличена) наблюдателната мисия на ОБСЕ и да бъде удължена нейната работа до 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата (непрекъснато), като се осигури на мисията на ОБСЕ достъп до тази част на украинско-руската граница, която в момента временно не се контролира от Украйна - защото руско - сепаратистките войски спират атаките си само тогава, когато на фронта се намират наблюдатели от ОБСЕ.

3. Да бъдат незабавно освободени гражданите на Украйна, които незаконно са задържани под арест, както на територията на Русия, така и в Крим, по политически мотиви и по незаконно повдигнати обвинения.

Заедно смепо-силни!

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хибриден войн
  Отговор
  1 09:02  14.10.16
  И аз ще дойда да съботирам протеста :-).
 • ТЕРИТОРИЯ НА ТЪПИТЕ
  Отговор
  2 13:41  14.10.16
  ЕЙ, УКРАИНСКИ, КАКВО БЕШЕ ПОЛОЖЕНИЕТО С ВОЙНАТА, ПРИЧИНЕНА ОТ ГОСПОДАРЯ ВИ, ПРЕДИ ДА СЕ НАМЕСИ РУСИЯ. КАКВО СТАВАШЕ ТОГАВА С ИДИЛИ-МИНДИЛИ, КАК СЕ РАЗЕАСТВАХА. КАК, ТЕЗИ КОИТО ПРИЧИНИХА ВСИЧКО СИ СЕДЯХА УДОБНО РАЗПЛУТИ В КРЕСЛАТА И НАБЛЮДАВАХА ЕХИДНО КАКВО СТАВА И КАКВО ПРИЧИНИХА НА ЕВРОПА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАРИОНЕТКИТЕ СИ КАТО ШМЕРКЕЛ. МАХАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, УКРАЙНЕТА, НА СЪЩОТО НИВО СТЕ КАТО Т.НАР."КЛЕТИ БЕЖАНЦИ" И СЪЩО ТОЛКОВА ВРЕДНИ. ПИСНА НИ ВЕЧЕ ОТ ПЛАТЕНИ ДЕМОНСТРАЦИИ, ПРОВОКАЦИИ И ВСЯКАКВИ ДЕБИЛСКИ ДЕВОТИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 3 13:45  14.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай