966 8

Хакерска атака срещу сайт за КТБ

Венцислав Михайлов

Хакерска атака срещу сайта KTBfiles.com е била извършена в четвъртък. В резултат на атаката цялото съдържание на страницата е било изтрито,  съобщава БНТ.

Седящите зад сайта са възстановили съдържанието благодарение на резервните копия, с които сайтът разполага.

KTBfiles.com е част от проекта "КТБ - какво се случи?" - инициатива на неправителствените организации Център за либерални стратегии, Асоциация "Прозрачност без граници" и Програма "Достъп до информация". Целта на проекта е да разкрие реалните причини за фалита на четвъртата по големина банка в България - КТБ, като доказателство за механизмите за хващане на държавата в плен.

Припомня се, че работата по проекта е започнала в средата на 2015 г., а началото на сайта беше през януари 2016 г. На него се качват интервюта, анализи, медийни публикации, разкрития и документи, които имат отношение към КТБ.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • аз съм
  Отговор
  1 11:18  17.10.16
  Всички знаем какво се случи, но никой не предприема нищо! Дано догодина вече да видим справедливост!
 • Дечев
  Отговор
  2 17:34  17.10.16
  Дано най-сетне съдът приведе под отговорност Цветан Василев, който безнаказано си живее с нашите пари
 • Тодор
  Отговор
  3 18:05  17.10.16
  Прокуратурата трябва да събира информация за КТБ и Цветан Василев след всичките измами там, няма какво да го гледаме този сайт изобщо.
 • Дидо
  Отговор
  4 19:31  17.10.16
  Като знам кой всъщност стои зад този сайт, почвам да се чудя дали това не е някаква схема на Прокопиев продиктувана от Василев...

 • ОхоБохо
  Отговор
  5 20:57  17.10.16
  Aбе хора Василев продължава да се разхожда на свобода след като задигна милиардите на хората и забегна в чужбина, а вие се притеснявате за някаква си хакерска атака!
 • Катрин
  Отговор
  6 21:45  17.10.16
  Много странна хакерска атака не мислите ли. Точно като стана ясно, кой стои зад този сайт и хоп го свалиха. Според мен просто хората, които ги осветлиха побързаха да си прикрият следите и да си нагласят схемите, така че да не се виждат вече публично. За всички е ясно, че финансирането на този сайт идва от Сърбия, защото Василев иска с него да налага своята измислена истина, в която всички други са виновни, но не и той.
 • икона
  Отговор
  7 23:11  17.10.16
  Май нещо истините, които се пишеха в този сайт не са се оказали приятни четива за Цветан Василев.
 • Трайчо Трайков
  Отговор
  8 23:21  18.10.16
  Обръщам се тук директно към г-н Цветан Василев с надежда да прочете този коментар и да се свърже с мен! Г-н Василев имам нужда от допълнителни пари по кампанията за президент! Моля да ги пратите чрез Вашите хора - Атанас Чобанов или Иво Прокопиев за да мога да ги получа бързо! След това ще се разберем как ще ви ги връщам с услуги!

Напиши коментар:


Публикувай