3 347 0

Гневът на Борисов, „Турски поток“ и нов генерален секретар на ООН

От Факти.бг ви представяме най-актуалните теми от тази седмица

Гневът на Борисов, „Турски поток“ и нов генерален секретар на ООН
Анжелина Димитрова

Премиерът Борисов заплаши Реформаторите с изгонване от коалицията. Вторник ще е ден разделен, не може в Министерския съвет да сте коалиция, в Народното събрание – опозиция. Има предел, за мен той настъпи! Или сме заедно, или всеки да тръгва по пътя си, каза Борисов. Той свиква спешно Министерския съвет. За щастие обаче кабинетът оцеля.

Русия и Турция си стиснаха ръцете за „Турски поток“. Ще бъде подписано междуправителствено споразумение за газопровода. Владимир Путин и Реджеп Ердоган проведоха среща в град Истанбул, където се провежда Световният енергиен конгрес.

От Факти.бг ви представяме най-актуалните теми от тази седмица.

След заседанието в МС: Кабинетът оцеля!

Не сме говорили нито за развод, нито за брак, каза здравният министър Петър Москов след извънредното заседания на кабинета. Оставаме стабилни, допълни той.

Миньорите от „Бабино“ прекратиха протеста си

Всички миньори, които протестират трети ден под земята, излязоха от мината, след като ръководството на рудника спази обещанието си да изплати заплатите им за август.

Русия и Турция си стиснаха ръцете за „Турски поток“

Газопроводът ще позволи на руския природен газ да бъде доставен в Турция през Черно море. Проектът е оценен на близо 11.4 милиарда щатски долара.

Гутериш бе избран за шеф на ООН под бурни аплодисменти

Антониу Гутериш официално бе избран за следващия генерален секретар на ООН – под бурни аплодисменти, съобщи организацията на сайта си. Мандатът на португалеца, който заменя Бан Ки-мун, ще започне на 1 януари догодина.

Путин отмени визитата си в Париж

Руският президент Владимир Путин няма да посети Париж на 19 октомври. От Кремъл са отказали предложението на Елисейския дворец за среща между френския лидер Франсоа Оланд и руския му колега.Напиши коментар:


Публикувай