15 Октомври, 2016 13:31 2 017 7

Ген. Радев и Илияна Йотова срещу предателството

  • радев-
  • йотова-
  • предателството

Управляващите предадоха България, когато смениха Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и се съгласиха под натиска на Меркел да станем буферна зона, заяви Нинова

Ген. Радев и Илияна Йотова срещу предателството - 1
Снимка: БСП

„В Самоков сме заедно за да кажем, че искаме промяната. Тя е връщане на достойнството и самочувствието на България. Ген. Радев и Илияна Йотова са хората, които ще се противопоставят на предателството, на което сме подложени през последните месеци“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред всички, които изпълниха площада пред Исторически музей в Самоков.

По нейните думи управляващите са предали България, когато са сменили Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и са се съгласили под натиска на Меркел да станем буферна зона.

„Поздравявам Самоков за това, че смело заявихте вашата воля. Бяхте едни от първите в страната, защото сте хора с характер и можете да защитавате националното достойнство“, каза още Нинова.

„Те ни предадоха и когато три пъти продължиха санкциите срещу Русия, срещу интересите на българските земеделци и икономика. Искаме президент и вицепрезидент, които да носят достойнството на българския народ“, категорична е председателят на левицата.

Нинова подчерта, че днес Борисов се е провалил, че има 13 млрд. лв. в резерва. „Как няма да има като взе заем 16 млрд. лв“, коментира тя и допълни, че началото на промяната е на шести ноември ген. Румен Радев и Илияна Йотова.

„Трябва да избираме между смелостта и послушанието. Не се страхувайте от тях, те се страхуват от вас до степен да закрият българския парламент, за да не се чува гласът на народа и гласът на опозицията. Бъдете смели и се борете за правата си. Не даваме България! победа за доброто на България с номер 13“, каза още Корнелия Нинова.

„Напредък и достойнство - затова сме се събрали тук“. С тези думи кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, се обърна към събралите се граждани.

Той подчерта, че България е пред съдбовен избор. „Свикнахме от президента нищо да не зависи, но не трябва да допускаме да се повтори назначаването на президент. Българският народ трябва да издигне президент, който да защитава и брани интересите на хората, да води външна политика, от която не се срамуваме, а създава добри партньорства с други държави“, категоричен е той.

Той попита дали ще приемем стабилност, която превръща България в мигрантски лагер на Европа. „Ще застанем като стена, като един с единна воля, и ще пазим България. А управляващите най-много ги е страх да не би ние с Илияна Йотова да застанем отпред на тази стена“, каза още ген. Радев. Той е заяви, че заедно с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова няма да пожалят или да работят за национална сигурност, но не само на границата, а навсякъде и да всеки човек. „Ще работим да обединим институциите, защото така се изгражда държава. Няма какво да ни спре, защото нашата кауза е България“, каза още ген. Румен Радев.

„Искаме друга България – която се развива, а децата ни остават тук. Да се обединим за България, която обичаме“, призова кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. „Във вашите очи и усмивки виждам желание за победа. Да я постигнем с номер 13“, допълни тя. Според нея правителството е безпомощно.

„Нелегалните мигранти са вътре в страната, от единия край до другия. Казват ни, че всичко е спокойно. От това спокойствие ни е страх“, коментира кандидатът за вицепрезидент. Тя подчерта, че ние сме горда нация на над 1300 години. „Искаме решенията да се взимат в страната, а не да се налагат някъде отвън. Управляват ни зависими хора“, подчерта Йотова.

По нейните думи имаме много проблеми в страната – демографска катастрофа, мизерни доходи, лошо здравеопазване и образование. „Тези, които ни управляват трябва да си ходят част по-скоро. Днес те не ни лекуват, а ни искат пръстови отпечатъци като престъпници. Те не се трогват от съдбата на миньорите в Бобов дол, а се оправдават с концесии“, припомни тя. Според нея България е в политическа криза. „Спешното свикване на МС от министър-председателя издава уплаха и страх. Страх, че промяната, че ще дойде още по-бързо, отколкото са го очаквали“, каза още Илияна Йотова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питан

    0 0 Отговор
    Щом управлява самолети, ще може да управлява и държавата!
    Цецка има ли книжка за управляване на нещо?
  • 2 Стефан

    0 0 Отговор
    Хайахахахахаха
  • 3 Malee

    0 0 Отговор
    Eeee,15 godini se molq da vidq nqkakva svetlinka da se vurna v България,no nqma da e i taq esen,ne vijdam za kogo da glasuvam osven za Пищова,i dano ot ГРОБ не ми гепят гласчето...
  • 4 Дай Боже

    0 0 Отговор
    Пожелавам от сърце на всички нови (стари) кандидати за големия кокал,да се разпознаят на новите снимки в/у цигарите,в близко бъдеще(без Пищова и Шишарката)

    Коментиран от #5

  • 5 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дай Боже":

    Ами те и двете на снимката гушнали букета.
  • 6 БайХой

    0 0 Отговор
    Партията на ПРЕДАТЕЛИТЕ ги издига... не че другите за цвете ама аман от л..на!
  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    левицата хептен олевя.две напълно откачени кокошки и дезориентиран петел.не мога да си представя едната като премиер ,а другата като вицепрезидент,но кво да се прави има луд народ има и луди дето се издигат,подобното превлича подобно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове