1 723 2

Мъж насъска кучета срещу ловец

Ловецът е в болница

Анжелина Димитрова

Инцидент при организиран лов на ловна дружинка в село Севар прати 36-годишен мъж в болница, съобщиха от ОДМВр-Разград.

В 9 часа на 15 октомври в местността „Топълън Яла” ловец е бил нападнат и нахапан от ловни кучета, собственост на 32-годишен мъж.

Животните били насъскани от стопанина си, след като пострадалия отстрелял с 12-калибровата си пушка куче порода боксер и дог.

Мъртвото куче е откарано за аутопсия във Ветеринарен център, а пострадалият ловец е настанен в Хирургично отделение на Разградската болница.

Образувано е досъдебно производство.

Разград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 14:00  16.10.16
    Този коментар е премахнат от модератор
  • ААА
    Отговор
    2 14:09  16.10.16
    Може би ще излезе още информация,и да се разбере кой лъже.Няма такава порода куче "Боксер и Дог" ,или е едното, или е другото,или "Карма". Боксери и Докове не гонят с нормалните гончета,защото ,не ловуват ,а ги давят.Ползват ги самосиндикални ловци (бракониери) за задържане на на прасето, и убиването му "на ятак".Кучетата ,дори и след изстрел във въздуха ,се разбягват,а не нападат ,както е писано в случая ,инстинкт за самосъхранение.Ловец с пушка в ръцете ,не би допуснал да бъде нахапан,за него би било рутинна процедура,ако се почувства заплашен,и кучетата скъсят дистанцията заплашително,или да стреля във въздуха(обикновено това е достатъчно) или да просне няколко от тях. Вероятно те са го наближили,без лай и ръмжене,като обикновени безопасни кучета и са го нападнали без да очаква. След което е стрелял.И следва люта кавга със стопанина,който си обича животните ,повече от близките си.И започват измислици-премислици,кой да бъде изкаран виновен за пред полицията.

Напиши коментар:


Публикувай