16 Октомври, 2016 16:55 1 405 3

Ген. Радев: България има нужда от модерни въоръжени сили

  • българия-
  • радев-
  • модерни-
  • въоръжени
Ген. Радев: България има нужда от модерни въоръжени сили - 1

„Трябва да върнем достойнството и гордостта на Българската армия, да държим на отвоюваното с цената на живота си. България има нужда от модерни и боеспособни въоръжени сили. Това трябва да противопоставим на огромните рискове, които ни заобикалят”. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитети и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща със запасни офицери в София в Деня на Българските Военновъздушни сили, където бе посрещнат под звуците на „Велик е нашият войник”.

Той подчерта, че основната мисия на ВВС е отбрана, преди контингентите и парадите. По думите му трябва да имаме възможност с нашите ВВС да защитим териториалната цялост на страната ни и суверенитета си. Тези, които докараха армията до тук да започнат да го разберат”, заяви генералът.

Той подчерта, че в момента армията ни е малобройна, зле окомплектована, с масово напускащи кадри. „Хаосът в държавата, липсата на правила, на ред, ширещата се битова престъпност отчайват хората и те търсят промяна. Това поражда и надеждата, че човек, именно от сектор сигурност, ще бъде най-полезен на страната ни като президент”, каза още той. По думите му това е знак на признателност от българския народ, за разлика от управляващите, според които военните трябва да си стоят само в казармите и не могат да заемат високи държавнически постове.

„Колкото и тези хора да ви убеждават, че президентските избори не са важни, не им вярвайте. Тях ги е страх, защото залогът е голям - дали ще продължаваме по пътя на национално унижение и разруха на държавността или ще изберем националното достойнство и напредък”, заяви кандидат-президентът.

Ангел Марин, член на Инициативния комитет в подкрепа на ген. Румен Радев и Илияна Йотова заяви: „Нашите кандидати са най-добрата кандидат-президентска двойка в новата ни история. Кой от президентите ни е постигнал професионалния връх в своята кариера като генерала? Нито един. Те като че ли бяха дошли от нищото, с нищо недоказани”. Той призова на 6-и ноември да направим така, че не само българските войни, но и сегашните управляващи, които ни поставиха в това незавидно състояние, начело с Борисов, да козируват на най-достойния генерал.

След срещата си с офицерите ген. Радев се срещна с граждани в Северния парк. Стотици софиянци от всички възрасти заявиха своята категорична подкрепа към кандидат-президентската двойка с номер 13. „Вярваме че ген. Радев и Илияна Йотова ще защитават националните интереси и няма да служат на чужди държави и разузнавания, няма да обезкръвяват българската армия и да разочароват българските граждани. Те вдъхват на нас и нашите деца надежда в утрешния ден”, заяви пред събралите се председателят на БСП-София Калоян Паргов. „Желаем им дързост и непоколебимост и на 6-и ноември да кацнат победоносно на „Дондуков 2”, каза още той

„Победата на ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще е успех за обикновените хора, които са строили и ще продължат да строят България. с тях начело на държавата ще имаме възможност да постигнем така желаната от всички промяна, за доброто на България”, заяви народният представител от ПГ на БСП Михаил Миков.

На събитието присъства и народният представител от БСП Янаки Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румене ти ще правиш онова което ти се к

    0 0 Отговор
    Румба ти си бил, си и ще бъдеш момче - ПОСЛУШКО ! Ти ще имаш право по твое желание да ходиш само до тоалетната! Всичко друго се крепи на: Винаги верни на партията ! Затуй напрайсъ че някой та вика и затвори вратата отвънка. Въздухар и клоун служещ за примамка на наивници. В същност днес няма партия която да има програма в която главната и грижа да е грижата за народа и в служба на народа, подобряване благосъстоянието на народа! Няма такава партия! Вървете на ..... !
  • 2 Пионерче

    0 0 Отговор
    Имали място за камунизама в България ??? . Не вярвам да има такива идиоти които искат да върнем пак СИВ . Аз не искам пак да живея в затворена държава ...КОНЦЛАГЕР. Свободата няма цена .
  • 3 Павел

    0 0 Отговор
    Генерале, думите ти са хубави. Но пък защоо не се бутна при патриотите, ами при тая компрометирана с вредните си постъпки като елит партия БСП бе? тия са също толкова виновни за упадъка ни, колкото и ГЕРБери, ДПСари, СДСари, НДСВари и всякаква подобна пасмина, изключвам отделни малко на брой свестни хорица? Какъв го търсиш катоо подкрепян от тези там? Това е все едно да иде вълк сред стадоо овце и да им каже, че ги обича...? Говорим за партиите, не за теб! Абе що се подлъга с тия? Ние се чудим как да разкарамве, арестуват, осъдим тия паразити лапачи врагове вредни и в БСП-ДПС-ГЕРБ-ДОСТ-ОДС-СДС-НДСВ и останалите поовечето, ти излезе като техен представител? Абе как да те вотна, само като чуя БСП и много други и ми идва да стрелям с базука бе? Ами немам. То не, че ако имах бих стрелял, то единият вълк смениш, друг сяда на власт. как така е излъга? що не отиде при Каракачанката поне го даваш пейтриът?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове