1 088 3

Ген. Радев: България има нужда от модерни въоръжени сили

Анжелина Димитрова

„Трябва да върнем достойнството и гордостта на Българската армия, да държим на отвоюваното с цената на живота си. България има нужда от модерни и боеспособни въоръжени сили. Това трябва да противопоставим на огромните рискове, които ни заобикалят”. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитети и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща със запасни офицери в София в Деня на Българските Военновъздушни сили, където бе посрещнат под звуците на „Велик е нашият войник”.

Той подчерта, че основната мисия на ВВС е отбрана, преди контингентите и парадите. По думите му трябва да имаме възможност с нашите ВВС да защитим териториалната цялост на страната ни и суверенитета си. Тези, които докараха армията до тук да започнат да го разберат”, заяви генералът.

Той подчерта, че в момента армията ни е малобройна, зле окомплектована, с масово напускащи кадри. „Хаосът в държавата, липсата на правила, на ред, ширещата се битова престъпност отчайват хората и те търсят промяна. Това поражда и надеждата, че човек, именно от сектор сигурност, ще бъде най-полезен на страната ни като президент”, каза още той. По думите му това е знак на признателност от българския народ, за разлика от управляващите, според които военните трябва да си стоят само в казармите и не могат да заемат високи държавнически постове.

„Колкото и тези хора да ви убеждават, че президентските избори не са важни, не им вярвайте. Тях ги е страх, защото залогът е голям - дали ще продължаваме по пътя на национално унижение и разруха на държавността или ще изберем националното достойнство и напредък”, заяви кандидат-президентът.

Ангел Марин, член на Инициативния комитет в подкрепа на ген. Румен Радев и Илияна Йотова заяви: „Нашите кандидати са най-добрата кандидат-президентска двойка в новата ни история. Кой от президентите ни е постигнал професионалния връх в своята кариера като генерала? Нито един. Те като че ли бяха дошли от нищото, с нищо недоказани”. Той призова на 6-и ноември да направим така, че не само българските войни, но и сегашните управляващи, които ни поставиха в това незавидно състояние, начело с Борисов, да козируват на най-достойния генерал.

След срещата си с офицерите ген. Радев се срещна с граждани в Северния парк. Стотици софиянци от всички възрасти заявиха своята категорична подкрепа към кандидат-президентската двойка с номер 13. „Вярваме че ген. Радев и Илияна Йотова ще защитават националните интереси и няма да служат на чужди държави и разузнавания, няма да обезкръвяват българската армия и да разочароват българските граждани. Те вдъхват на нас и нашите деца надежда в утрешния ден”, заяви пред събралите се председателят на БСП-София Калоян Паргов. „Желаем им дързост и непоколебимост и на 6-и ноември да кацнат победоносно на „Дондуков 2”, каза още той

„Победата на ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще е успех за обикновените хора, които са строили и ще продължат да строят България. с тях начело на държавата ще имаме възможност да постигнем така желаната от всички промяна, за доброто на България”, заяви народният представител от ПГ на БСП Михаил Миков.

На събитието присъства и народният представител от БСП Янаки Стоилов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Румене ти ще правиш онова което ти се к
  Отговор
  1 17:18  16.10.16
  Румба ти си бил, си и ще бъдеш момче - ПОСЛУШКО ! Ти ще имаш право по твое желание да ходиш само до тоалетната! Всичко друго се крепи на: Винаги верни на партията ! Затуй напрайсъ че някой та вика и затвори вратата отвънка. Въздухар и клоун служещ за примамка на наивници. В същност днес няма партия която да има програма в която главната и грижа да е грижата за народа и в служба на народа, подобряване благосъстоянието на народа! Няма такава партия! Вървете на ..... !
 • Пионерче
  Отговор
  2 17:19  16.10.16
  Имали място за камунизама в България ??? . Не вярвам да има такива идиоти които искат да върнем пак СИВ . Аз не искам пак да живея в затворена държава ...КОНЦЛАГЕР. Свободата няма цена .
 • Павел
  Отговор
  3 19:58  16.10.16
  Генерале, думите ти са хубави. Но пък защоо не се бутна при патриотите, ами при тая компрометирана с вредните си постъпки като елит партия БСП бе? тия са също толкова виновни за упадъка ни, колкото и ГЕРБери, ДПСари, СДСари, НДСВари и всякаква подобна пасмина, изключвам отделни малко на брой свестни хорица? Какъв го търсиш катоо подкрепян от тези там? Това е все едно да иде вълк сред стадоо овце и да им каже, че ги обича...? Говорим за партиите, не за теб! Абе що се подлъга с тия? Ние се чудим как да разкарамве, арестуват, осъдим тия паразити лапачи врагове вредни и в БСП-ДПС-ГЕРБ-ДОСТ-ОДС-СДС-НДСВ и останалите поовечето, ти излезе като техен представител? Абе как да те вотна, само като чуя БСП и много други и ми идва да стрелям с базука бе? Ами немам. То не, че ако имах бих стрелял, то единият вълк смениш, друг сяда на власт. как така е излъга? що не отиде при Каракачанката поне го даваш пейтриът?

Напиши коментар:


Публикувай