987 2

ЧЕЗ с рекорд по жалби

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

24 часа

1 милион лева данъци укрила властта за 10 г.

За 10 години Сметната палата е публикувала и проверила над 77 200 декларации на имуществото, доходите и разходите на властта. Това съобщи председателят на контролната институция Цветан Цветков по повод 10 години от създаването на публичния регистър. Реално проверките са обхванали близо два пъти повече лица, тъй като законът задължава палатата да се проверяват и съпрузите/гите и децата, ненавършили пълнолетие

Труд

Над 27 000 жалби срещу енергото за година

Точно 27 669 жалби са подали българите в електроразпределителните и електроснабдителните дружества през миналата година. Това показват данни от доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за 2015 г. Най-чести са оплаквания за начислени завишени количества ток, влошени показатели на качеството на електрическата енергия и съмнения в точността на средствата за измерване. Най-много сигнали – 32%, или 8854 са регистрирани в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Стандарт

Фандъкова мести афганистанците

Бежанците от афганистански произход ще бъдат изтеглени от центровете за временно настаняване в столицата. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред бТВ. Градоначалникът се е договорила с председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова за постепенното преместване на младите мъже и непридружените непълнолетни от афганистански произход, от чието поведение се оплакват столичани, в центрове от затворен тип извън София. В центъра в кв. "Овча купел" почти всички непридружени младежи вече са изтеглени, заяви Фандъкова. Тя допълни, че за нея е важно да чуе кои мерки биха направили хората по-спокойни – осветление.

Монитор

Дерат с глоба „смесен боклук“ работници вместо шефа

Продавачи, бармани и сервитьори масово отнасят глоба вместо работодателя си заради неразделно събиране на боклук. Според Закона за управление на отпадъците търговските обекти трябва да изхвърлят отделно боклуците от хартия, метал и стъкло. Санкцията за търговците, които нарушават закона, е между 3000 и 10 000 лв., а за физическите лица от 300 до 1000 лв. Ако проверяващите заловят нарушителя да изхвърля картон в контейнера за метал, могат да го глобят между 10 и 50 лв. Именно с такава санкция се сдобива продавачката в столично кафене Илияна. „Инспекторката беше застанала до контейнера и щом изхвърлих боклука, дойде и ме глоби с 50 лв. Имам вина, но не е честно само аз да плащам глоба при положение, че шефът ми не ме беше предупредил за изискването на закона“, обясни Илияна.

Сега

Софиянци получиха по 6 сметки за парно за септември

Шест сметки за парно за септември получиха част от абонатите на столичната "Топлофикация". "За септември получих 6 фактури накуп. Общата сума е около 70 лв., но е разбита на 6 сметки, без да се разбира колко и за какво плащам", разказа читател на в. "Сега". За подобни сметки за септември алармираха и други абонати на дружеството. Те са си платили навреме изравнителните сметки, не са правили възражения и недоумяват защо са наказани с допълнителни плащания. Оказа се, че няма кой да даде смислен отговор на техните въпроси. 

България


Още по темата

 • 220 хиляди си плащат тока онлайн

  220 хиляди си плащат тока онлайн

  Над 220 хил. битови клиенти на ЧЕЗ са избрали да платят безкасово сметките си за ток от началото на годината до края на октомври. Те използват за ...
  21.11.2016
  670
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дядо поп
  Отговор
  1 07:35  18.10.16
  Писна ми от Боко,защо не вземе лиценза на ЧЕЗ,при толкова издънки всяка европейска държава отдавна да ги е изгонила.Освен жалбите от хора те тровят живота в БГ и с бюрокрация по присъединяване,тарифи и кво ли не.
 • Сокерес
  Отговор
  2 08:49  18.10.16
  Защото тези големите снасят пари на правителството, за да ги пазят по местата им. Нарича се корупция.

Напиши коментар:


Публикувай