1 843 1

18 октомври: България в снимки

18 октомври: България в снимки
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

По повод празника на военния парашутист бяха поднесени венци и цветя на паметника на парашутиста на площад "Народно събрание" в София. Военнослужещи от "Специални сили" направиха зрелищна демонстрация на бойни техники.

 

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, началника на отбраната ген. Константин Попов и вицепрезидента на "Моторола" Аксел Реттиг, откриха обновения център за наблюдение и управление на системата "Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA".

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемония по откриването на съвременния музей на спорта – “Луи Айер“ в БУЛСТРАД АРЕНА Русе. Колекцията, която е изложена включва медали, купи, грамоти и различни артефакти от историята на спорта в град Русе. На снимката: Легендарните лекоатлети Анелия Нунева и Евгени Игнатов.

 

Вече 35 години в центъра на Исперих, Разградска област върху гранитен пиедестал се издига фигурата на кон в ход. Ездачът е с величествена осанка, отправил взор напред в бъдещето. Мъдрият държавник е Основателят на българската държава хан Аспарух. Тя е дело на авторски колектив със скулптор Владимир Цветков и архитект Стойко Дончев. 

 

На морска гара Варна акостира последният пасажерски кораб за сезона. Дългият 206 метра "BOUDICCA" плава под бахамски флаг и има над 800 туристи на борда. След като разгледат забележителностите на морския град пасажерите ще отплават за Констанца. 

 

В хасковската детска градина "Весели очички" се проведе празник, на които малчуганите показаха изложба от приказни герои от тикви, направени с помощта на учители и родители. За предстоящия Хелоуин тиквените шедьоври ще отидат на благотворителен базар.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • vol
    Отговор
    1 17:57  18.10.16
    Тази дебелата с униформата как е взела физическия изпит? Това са нашите военни. Смешници. Един от онези главорези с мачете или нож ако влезе в едно наше военно поделение и ще пищят като пуйки. Ще ги изколи до един/а.

Напиши коментар:


Публикувай