983 1

Изкуството да живееш със старостта

Кметът на Ардино уважи 90-годишния юбилей на Сали Исмаилов

Калина Петрова

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави един от изявените общественици на Ардино Сали Ахмедов Исмаилов по случай неговия 90-годишен юбилей. Той го посети в дома му на ул. „Арда”, като му поднесе искрените си пожелания за крепко здраве и дълъг живот, заобиколен от внуци и правнуци, сред близки и приятели. Да честитят празника дойдоха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

Гостите бяха посрещнати от юбиляра и синът му Сами.

По случай кръглата годишнина Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха на Сали Исмаилов поздравителен адрес, специален кристален знак на общината и пластика на символа на общината – Дяволският мост.

„Вие сте един от изявените общественици, отдали силите, знанията и опита си за развитието на града и общината. Обществеността ви познава като порядъчен гражданин, личност с безспорен авторитет и отговорен баща на семейство, в което отгледахте деца и внуци, получили високо образование и заели своето достойно място в живота”, се казва в поздравителния адрес.

Кметът Ресми Мурад изненада юбиляра с негова снимка от 60-те  години на миналия век, когато е бил член на Изпълнителния комитет на Градския общинския народен съвет.

Изключително развълнуван, Сали Исмаилов благодари сърдечно на ръководството на общината за оказаното му внимание. „Животът е като един сериал. За някои по-дълъг, за някои по-кратък. Моята баба казваше, че животът е като хан, влизаш от една врата излизаш от друга врата. Не е изкуство да остаряваш, изкуство е да можеш да живееш със старостта”, сподели Сали Исмаилов след като духна свещите на специалната юбилейна торта. Той уточни, че тайната на дълголетието се крие в трудолюбието, обичта и грижите за семейството, както и в начина на хранене. 

Сали Исмаилов е роден на 18 октомври 1926 в Ардино в многодетно семейство. Трудовата си биография започва като служител в Ардинския клон на Българската народна банка. На 32-годишна възраст оглавява новосъздаденото трудово кооперативно земеделско стопанство в Ардино. Паралелно с това повишава образованието си в Техникума по селско стопанство в Пазарджик и завършва Икономическия техникум в София. Последователно е ръководил животновъдното предприятие, строителния сектор и професионалните съюзи в системата на Аграрно-промишления комплекс „Единство”.

Бил е общински съветник в три последователни мандата, както и член на Изпълнителния комитет на Градския общински народен съвет в Ардино през периода 1956-1966 година. Има син и дъщеря. Радва се на 4 внука и 6 правнука.

 

 

Кърджали / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • некойси
    Отговор
    1 07:48  19.10.16
    А дали го е поздравил на български език?

Напиши коментар:


Публикувай