Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 09:00 1 747 18

Зелените с поредните измислици за Банско

  • банско-
  • зелени-
  • обвинения
Зелените с поредните измислици за Банско - 1

След добрия летен сезон в Банско и прогнозите за поредна успешна зима, подготовката в курорта върви с бързи темпове. Това не се харесва на зелените НПО и както всяка година няколко екооорганизации започват негативни кампании срещу зимната столица на Балканите, съобщиха пред „Труд“ жители на общината.

Този път измислиците са на сайта на българския клон на швейцарската офшорка WWF.

С поредица фотоси, публикувани там, се прави опит да се тиражира манипулацията, че в ски зона Банско се сече нерегламентирано и се подготвя отклонение на коритото на река Глазне, за да се пълни някакъв несъществуващ в района язовир.

Истината е далеч по-различна – по предписание на дирекцията на Национален парк „Пирин“ се извършват укрепителни работи на ски пътя, където има ерозия. Трябва да се приложат стандартните превантивни мерки -поставяне на дървени подпорни стени и укрепващи мрежи, както и разчистване на дървета, предизвикващи опасност от свлачище. Всичко това се извършва от по предварително изготвен проект, който е съгласуван детайлно и са получени разрешения от МОСВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    С наближаване на сезона, започва и плюенето по зелените. Обаче тази зима на Католев ще му се наложи сам да джафка, щото приятеля му Митко Цонев вече не е сред живите.

    Иначе обясненитето „разчистваме дървета, които могат да предизвикат свалчище” звучи толкова ъпсурдно, че или е някаква журналистическа изцепка, или директора на Нац. Парк Пирин в тъп гербаджия, дето си мисли че и другите са тъпи като него.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Факти с поредното измислено заглавие.
    Да цитираш "Труд" е гаранция за невярна информация
  • 3 емил

    0 0 Отговор
    Продажни еколози!
    Вижте Италия и Австрия, работещи модели с хиляди километри писти и работа за хиляди местни хора. Но не при нас няма как да стане.....

    Коментиран от #5

  • 4 Иво

    0 0 Отговор
    Как не ви е срам, бе! Да говорите за починал човек така!
    Зелените нека си лаят, то остана ли някой да им се връзва?
  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "емил":

    Ти пък ходил ли си въобще в Австрия и Италия? Ходил ли си в Алпите - да си видял там някъде селяния като в Банско? Така наблъскани хотели по къра? Толкова ли не разбирате че разни алчни селяни и софийски тарикати искат да имат все повече гости по хотелите и да строят все повече хотели по нивите! Сега леглата са повече, от колкото възможностите на пистите и айде да разщим пистите! Утре като посторим още хотели и пак ще има „айде да разширим пистите!” и до кога така? Това е алчност - всяко място си има нянакъв капацитет. Ако искаш да не го преселваш с евтини туристи, тогава го правиш качествено и с по-високи цени. Иначе става същата работа като на Равда - там пак алчни селяни са застроили до безкрай нивите, инфраструктура 0 и няма как хотелите да не са евтини джмелове.

    И тези приказки за работата за местните важат само когато е малък семеен бизнес, не когато стане мегакурорт с мегахотели.
  • 6 Гошо

    0 0 Отговор
    На Банско е страхотно квото и да говорят тези уж еколози. Правят се на много загрижени, а само за пари мислят. Изложиха се със Светльо Витков, а с плюенето по Банско продължават да се излагат. Те май друго не умеят
  • 7 емил

    0 0 Отговор
    Кроко ти си много далече от истината и най вероятно си се качвал на ски преди около 40 години, когато си бил на 7.
    Съжалявам не ми се спори с теб.
  • 8 Юли

    0 0 Отговор
    До кроко:

    Нещо не си много добре, човек. Така ли се говори за починал човек, че и неграмотно пишеш..а и тъпотии пишеш
  • 9 Ми гост

    0 0 Отговор
    Аз не разбрах сега тази препечатка от Труд личен коментар от автора ли е... В нормалната журналистика информират обществеността по неутрален начин - примерно "WWF публикува мнение/сигнал/каквото-там-ще, а от ръководството/концесионера/който-там-бае-Банско коментират... " От там нататък кой крив, кой прав, си има институции да се сезират и да решават. А ей такива дебелашки писарщини са с дъх на краен журналистически непрофесионализъм.

    Коментиран от #15

  • 10 иичк

    0 0 Отговор
    "офшорка WWF"
    Опа, по-полечка с подбора на думи!
  • 11 Делчо

    0 0 Отговор
    зелените са едно лъжци, които се издържат докато манипулират общественото мнение, а всички знаем че Банско им е любимата тема, защото някой им плаща да плюят по няй-хубавия ни курорт
  • 12 кроко

    0 0 Отговор
    Имам един сериозен въпрос към всички, дето искате в Банско да се строи: никога ли не сте били на нашето черноморие и толкова ли сте тъпи, че не разбирате какво ще стане с това увеличаване на лифтовете и пистите? Да не сте някви диви балкански селяни, дето никога не са ходили по-далече от областния град? И толкова ли няма други курорти и писти за развиване в България, та от години ревете за Банско?
  • 13 Ясен

    0 0 Отговор
    Зелени смешници, пак искат да изкарат пари на чужд гръб, то така половин държава живее обаче, та какво ли се учудвам, че и те в кюпа.
  • 14 Пламен

    0 0 Отговор
    Продажна сган, това са нашите т. нар. еколози.
  • 15 Добро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ми гост":

    Според инфорамцията от МОСВ не става дума за ново строителство, а за укрепителни дейности на вече съществуващ път заради опасни за хората ерозирали земни откоси по пътя. Направени са проверки на място и не са открити нарушения. Така че, според мен е редно от WWF да публикуват ново адекватно съобщение на своята страница и да престанат да манипулират мнението на хората, ако изобщо е останал някой, който да вярва на техните провокации.
  • 16 Исмаил

    0 0 Отговор
    Всяка година се играе един и същи цирк от зелените. На техните основни спонсори от Швейцария не се харесва да съществуват малко ски курорти в другите страни, защото така туристите отиват там, а не в скъпите швейцарски курорти. За това и наливат пари на Зелените, които уж под претекст, че опазват природата, блокират всякаква дейност свързана със зимния ни туризъм. Само се замислете, колко активни са били Зелените по отношение на бетонните хотели изляти на първа линия на плажовете и колко срещу зимния туризъм. Фактите говорят сами за себе си.
  • 17 Иван

    0 0 Отговор
    Заглавието не е точно! Трябва да бъде: Зелените и кръга "Капитал" с поредните лъжи за Банско!
  • 18 Мартин

    0 0 Отговор
    Просто не е истина как пасмина престъпници като Зелените саботират всичко хубаво в страната! Банско бе домакин на две Световни купи по ски, предстои и още една купа през следващата година, което е световно признание, а те не се спират с провокациите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове