2 669 2

Христо Ковачки ще съди Румен Овчаров

Твърденията му са безотговорни, заяви Ковачки

Христо Ковачки ще съди Румен Овчаров
Анжелина Димитрова

Във връзка с твърденията на Румен Овчаров в предаването „Лице в лице“, излъчено на 19 октомври 2016г. потвърждавам, че през 2009 година срещу мен бе заведено дело за данъчни престъпления на дружества, свързвани с името ми. В продължение на няколко години делото премина през различни инстанции, но в крайна сметка бях напълно оправдан. Това казва Христо Ковачки в писмо изпратено до медиите.

Ето какво още се казва в писмото:

„Относно изказването на г-н Овчаров за моите участия в енергийния сектор заявявам, че съм добре запознат с общото състояние на енергийния сектор в нашата държава. Във връзка със споменатите от г-н Овчаров предприятия, а именно Брикел, ТЕЦ Бобов Дол и ТЕЦ Русе, бих искал да уточня, че информацията, която беше представена от него е напълно невярна и вреди на имиджа им. От отчетите и балансите на споменатите Дружества е видно, че задълженията им към държавата са или текущи, или са достатъчно добре обезпечени със собствени активи и вземания от трети лица. В този смисъл е безотговорно да се твърди, че те са свръхзадлъжняли и да се цитират суми от порядъка на 30-50 млн.лв. като техни задължения.

Във връзка с покупката на Мини Бобов Дол е създадена анкетна комисия в Парламента, която според мен ще даде желаните отговори на всички дискутирани въпроси в обществото през последната седмица по темата. Не смятам, че през годините някой е помагал политически, както на въгледобива в страната, така и лично на мен.

Не съм очаквал от човек с подобен политически и административен опит като Румен Овчаров подобни твърдения. Не е коректно в национален ефир да се разпространява невярна и неточна информация, както и да бъдат отправяни безпочвени нападки с цел да се заблуди обществото, както и г- н Овчаров да измества фокуса от себе си.

По тази причина имам намерение да заведа дело за опит за очерняне на името ми.“

Факти.бг припомня, че вчера Овчаров нарече гнусна лъжа обвиненията, че той е подарил мини „Бобов дол“.  Бившият министър попита защо премиерът и всички министри изведнъж се явяват говорители на Христо Ковачки и защитници на неговите интереси.

„Мини „Бобов дол” дължат 50  милиона за социални осигуровки, 40 милиона данъци, 30 милиона концесионна такса, но държавата не ги иска”, изреди Овчаров.

„Златното пръстче на тези 5-6 депутати на Ковачки в НС ни струва няколкостотин милиона лева, които всички плащаме”, коментира Овчаров.

„Ние някога спасявахме мините и работниците, докато сега ГЕРБ спасяват Ковачки, на тях им е необходим Ковачки”, допълни той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:52  20.10.16
  А отговорно ли е да не плаща заплати на хората, а те да му работят? Този съсипа големи предприятия и трови регионите. Плаща на хората си 30% от договорените заплати а системите дават постоянно аварии. Върви после се оплаквай, но милионите си ги е прибрал.
 • Сашо
  Отговор
  2 23:04  20.10.16
  Къв е този театър , те и двамата са поставени лица на ДС мафията

Напиши коментар:


Публикувай