20 Октомври, 2016 20:23 2 168 36

Борисов: Подкрепям санкциите срещу Русия заради Алепо

  • бойко борисов-
  • българия-
  • мигранти
Борисов: Подкрепям санкциите срещу Русия заради Алепо - 1
Снимки: БТА/АР

Българският премиер Бойко Борисов обяви, че е за санкции срещу Русия заради събитията в Сирия, ако те ще доведат до връщане на масата на преговорите.

„В момента това, което се случва в Алепо, е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия. Знам какво си причинявам, тъй като водим преговори за наследството, което получихме в енергетиката, но по-важното са ценностите, ще ги защитим докрай”, каза министър-председателят преди началото на срещата на Европейския съвет в Брюксел. 

"Санкциите вредят на бизнеса, икономиката, селското стопанство – на всичко. Но има нещо по-важно от печалбата, бизнеса, икономическия интерес и това е човешкият живот, ценностите, които ЕС и всички ние изповядваме”, отбеляза Борисов.

Борисов: Подкрепям санкциите срещу Русия заради Алепо

Той припомни, че е бил сред привържениците на отпадането на санкциите заради Крим при изричното уточнение за спазване на споразуменията от Минск. „Няма обаче оправдание, когато се атакуват болници, училища, жилищни сгради. И тук вече ценностите за хуманността, за правата на човека, за живота им почват да се бият с икономическия интерес на някои от държавите. Не – трябва да сме много категорични по въпроса”, заяви министър-председателят.

В поискан коментар за върнатите в последните дни турски граждани, Борисов подчерта, че трябва да се доверяваме на службите. „Ако бях главен секретар, щях да ви отговоря. Има политическо ръководство, има експерти, които много добре знаят какво правят и кой какъв е. Знам че правим всичко възможно да връщаме обратно, въпреки че нямаме споразумение за реадмисия с Турция, хора, които се крият в камиони и напускат границата. Защото бежанските ни лагери са препълнени, защото там, където решим дори палатки да направим, веднага излизат на протест, хората негодуват.

Борисов: Подкрепям санкциите срещу Русия заради Алепо

На кого да угодим сега – на тези, които казват, че всеки, влязъл нелегално, трябва веднага да отиде от другата страна на границата, или да кажем и ние: „Добре дошли, елате всички при нас” и да ги разселим в България!? Да престанат да се правят внушения от хора, които изобщо не разбират от тази работа, хора с големи амбиции, които много лично приемат всичко! Много им е лесно на някои да се правят на големи демократи или още по лошо – на големи специалисти. По-голям демократ от мен няма и полагам огромни усилия да запазя целостта на България и спокойствието на хората”, заяви министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    0 0 Отговор
    Ууууууууу
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Този защо не си признае, че каквото му каже Меркел тоест Обама го прави БЕЗПРЕКОСЛОВНО. ЗАРАДИ ПАРИ.
  • 4 Няма кой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "утепете го бе":

    Ще трябва да хвърлиш бомба и да заличиш цяла София защото там са явно всички, които го подкрепят!
    Аз лично не познавам човек, който да подкрепя "тоя", а познавам страшно много хора!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГОЙКО

    0 0 Отговор
    МУТРО ТИ ПИТАШ ЛИ МЕН ДАЛИ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТВОЯТ ДЪЛЪК ЕЗИК ТА ВЗИМАШ РЕШЕНИЕ ВМЕСТО МЕН .-.ЩЕ СТРАДАШ МНОГО Д.А ЗНАЕШ.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор
    Лицемерие, обилно подкрепено с медийни манипулации - това е позицията на западните г.золизци спрямо случващото се в Алепо. Като вие грижа, кажете че става въпрос за един квартал с джихадисти, а не за целия град. И кажете колко стотици болници и училища има в тоя квартал, че всяка седмица уж има бомбандирани, а все не свършват. А боко фурнаджийски няма какво да го коментираме, от всички палячов и, тоя е най-големия на срещата там.
  • 8 още по лошо

    0 0 Отговор
    Когато чуя че е разрушена болница в Сирия и разбирам, че една тайфа американски инструктори са се разлетяли, барабар с няколкостотин брадати чаршафа.
  • 9 999

    0 0 Отговор
    Единственото нещо което подкрепя тая тиква са Американски т....ци и го прави с език но за сметка на Българският гол задник.На него нему пука за икономическите загуби на собственият му народ, той нали носи костюмчета за 5,6 хиляди, дреме му на ....... за България той си е оправил пет поколения напред. Само му погледнете самодоволната физиономия на корумпиран демократ,няма голяма работеща фирма да не е рекетирана от него а тези които не се подчиняват имат два варианта или продажба или фалит. Пак си го изберете.
  • 10 7097:::::

    0 0 Отговор
    Г-н БорисоFF щом като осъждате бомбардировките на Русия в Алепо и подкрепяте санкциите срещу Русия, осъждате ли бомбардировките на САЩ в Мосул и подкрепяте санкции срещу САЩ ???????????????? Защото в интерес на истината едните бомбардират на едно място, а другите на друго, но е все едно и също. Как така скачате срещу Русия, а за САЩ и една дума не обелвате ????????????
  • 11 За ко го бива ББ

    0 0 Отговор
    Около Мей все се лези, най-много да и предложи да и намачка мушмулата.
  • 12 дасдасд

    0 0 Отговор
    Още малко Боко изчакай да видиш нашата подкрепа. Надяваме се след като истинския ген. Радев спечели изборите(казвам истински защото вие нищо общо нямате с генерал... по скоро като дирибей се изявявате, но до време.) да удържите на обещанието и с 700км/час да напуснете парламента и страната най-добре. Генерал Радев с вас сме ;). Само се откажете от БСП, не ставайте подлога на Комунягите... Те всеки ден се боядисват ту в червено ту в синьо, но са си все едни и същи... няма да уточнявам какви...
  • 13 пенсионер

    0 0 Отговор
    Бивш член съм на ЦК на БКП, но Бойко води правилно страната! За него съм! с двете ръце!

    Коментиран от #14, #15, #20

  • 14 АСД

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "пенсионер":

    Mи, както си пенсионер, така си и типичния изкукал пенсионер. А колко левчета ти е пенсийката?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 onq s konq

    0 0 Отговор
    Плюете тука завалиите ударно по бат Бойко,а изборите не са близо.В един момент ше свършите плюнката и ше ме молите да ви продам.От сега ви казвам -няма да ви е евтино!

    Коментиран от #22

  • 17 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    БОКО ТИКВАТА Е ПРЕДАТЕЛ ! БЪДГАРИЯ Е ПРОТИВ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ !! ЕС И ФАЩ ПОДКРЕПЯТ ТЕРОРИСТИТЕ !!! НИЕ НЕ!
  • 18 Киро

    0 0 Отговор
    Малиии, ушанките рязали вени под тая статия....
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    Тъпака е марионетка на еврейката Меркел и еврейският бастион САЩ .
    Лошото е че в тая игра която се разиграва в Сирия , Русия и САЩ са в един отбор в другия са Европейските нации . А сирийците, иракчаните и авганите не ги смятат за хора и то с основание .
  • 20 Янко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "пенсионер":

    Не си пенсионер , а трол на партийната мафия която има много глави , а ГЕРБ е една от последните глави . Не се съмнявайте че един ден всички глави ще бъдат ампутирани .
  • 21 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    БОКО ТИ ГИ ПОДКРЕПЯШ НО БЪЛГАРИЯ НЕ!!! БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ЕС И САЩ!!!!!
  • 22 999

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Пази си плюнката ,че скоро може да ти потрябва, освен ако не обичаш да те карат на сухо.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 големи специалисти

    0 0 Отговор
    Премиерът скро има имен ден! Празника с тиквата наречен хелоуин!
  • 25 Картър

    0 0 Отговор
    Ей кон, не знам кой ти изтри гениалния пост за Канада и САЩ, но той е показателен за цялата ви безпросветност. Сигурен съм, че и ти и Той- Тиквата не сте прочели и една дума от предложението на Канада, или защото не знаете френски или защото и двамата сте писатели, не читатели. Та там коне пише, че тези които са получили американска виза ще могат да влязат и в Канада. Тези, на които е отказана такава виза, ще трябва като теб да захлебват с писане на простотии по форумите.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 бббббб

    0 0 Отговор
    Този бих го разстрелял собственоръчно.Аман от национални предатели и г.зоблизачи на ЦРУ и ЕС.
  • 28 ХаХо

    0 0 Отговор
    Надупи се Ганьо та пръдна на хуто на Путин... Смях в залата....
  • 29 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    КАТО ВИ ЗАСЕЛИ 700000 МИГРАНТИ И ЩЕ И ЩЕ ГО ОБИКНЕТЕ ПОВЕЧЕ.ИНАЧЕ Е МНОГО ГОТИН ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ РАЗБИРА КАКВО МУ ГОВОРЯТ ЗАЩОТО НЕ РАЗБИРА И ЕДНА ДУМА.КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ДА РАЗБЕРЕМЕ ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК ПРЕДАВА БЪЛГАРИЯ .ОСЪЗНАИТЕ СЕ БЪЛГАРИ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ХУБАВАТА НИ ДЪРЖАВА И ЩЕ ИМ СТАНЕМЕ РОБИ НА ТЕЗИ ИЗРОДИ.ПРОКЛЕТ ДА БЪДЕЖ БОРИСОВ.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 цък

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ТИКВОЧА":

    Абе само Бойко ще оправи България бе ТИКВОЧ! ха ха ха
  • 31 млък

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ТИКВОЧА":

    От сутринта ше дигнеш кръвно.... хапчетата зе ли? ....
  • 32 истински патриот

    0 0 Отговор
    Боко и Герб са ми изключително неприятни, но в случая не може да се отрече, че решението на България да подкрепи санкции срещу Русия е напълно оправдано и правилно!
    България е в ЕС и НАТО, така, че русофилистиците могат само да си бършат сополите и сълзите.
    А, пък, ако дойде тоя генерал Радев, тогава ще я закършим!!!!!!!!!
    По далече от Русия, по добре за България.
    Едно време, като бяхме незнам си коя република на СССР, какво имаше?
    Режим на тока, чакане за Лада 20-30 години, празни магазини, дефицитни стоки, не можехме да пътуваме в чужбина, ходихме на море по разни мизерни станции, а чужденците бяха по Златните и Слънчака, имаше Корекоми, където се пазаруваше само с долари, храната не беше евтина ......................!
    Да ви п*кая на социализъма, НЕ НА БКП И НА РУСИЯ!
    От тая Москва сме на този хал и в момента всичко лошо в Българи се дължи на руската мафия.
  • 33 некойси

    0 0 Отговор
    Каквото му подшушнат такова ще подкрепя.
    България не е имала независима политика от разпада на тоталитарния строй.
    През отминалите години всяка марионетка е допринесла с нещо за упадъка на нацията.

    Коментиран от #34

  • 34 ТИ СИ

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "некойси":

    А по време на тотолитарния строй ква независима политика имаше бе? .... ха ха ха.... Хапчетататаааа!!! забравил си ги ...... Стига си писал глупости по целия сайт тука. Ръсиш само простотии! Соца си отиде .....

    Коментиран от #35

  • 35 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "ТИ СИ":

    Айде пак дежурния рев на шизофрениците по комунизма - ама била скъпа храната, не ходели по свясни курорти, чакали 30г. за лада и сме нямали собствена политика. Абе шизоидни типове обременени, 2016г сме! От 27 години няма комунизъм официално! Ако ще се сърдите на някой, сърдете се на манталитета си да търсите вина в другите за собствената си некадърност.

    А сега говорим за политиката, която любимата ви тиква, част от така омразния за вас комунизъм, провежда в България. Да не ревете след години че пак комунистите са изселили роднините ви в Канада, пуснали на тяхно място джихадисти и пак няма работа за неудачници като вас?!
  • 36 МАРКУЧА НА ГЕНЕРАЛ ТЪПАНАРА

    0 0 Отговор
    АБЕ ИЗМИСЛЕН ПОЖАРНИКАРСКИ ГЕНЕРАЛ ТИ ОСВЕН УСТРОЙСТВОТО НА МАРКУЧА ЯСНО ЛИ ТИ Е ЧЕ ТАМ СЕ ВОДИ ИСТИНСКА ВОЙНА В КОИТО ПОЧИВКИТЕ СА САМО ЗА ПРЕЗАРЕЖДАНЕ И ПРЕДИСЛЦИРАНЕ И СЕКИ КОЙТО НЕ Е СТЕБ Е ПРОТИВ ТЕБ И ТО СМЪРТОНОСНО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове