916 3

Договор за нов изтребител през май

Документът с графика беше представен пред депутатите от Комисията по отбрана.

Анатоли Стайков

Договорът за придобиване на нов тип многоцелеви изтребител ще бъде ратифициран едва в края на май догодина, информира в „Монитор“. Това предвижда график за реализиране на одобрения от НС още през юни проект за закупуването на общо 16 броя бойни самолети на два етапа.

Документът с графика е изготвен от новия командир на ВВС ген. Цанко Стойков и бе представен пред депутатите от Комисията по отбрана.

При одобряването на самия проект за придобиване на изтребителте военният министър Николай Ненчев уверяваше, че договор може да се подпише дори до края на тази годината. Новият график обаче предвижда изпращане на писма за искане на оферти - т.нар. request for proposal, до края на този месец.

Получаването на отговор от държавите ще стане до края на януари 2017 г., февруари ще се направи оценка на офертите, подготовката на договора ще бъде до края на март, а ратификацията му - през май 2017 г. Ненчев вече обяви, че искането на оферти ще се изпрати до Португалия

 

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • николай
  Отговор
  1 07:47  21.10.16
  eee то руските не са ли по-добри и чисто нови на същата цена ?
 • ХаХо
  Отговор
  2 07:52  21.10.16
  Договори и куфарчета под масата колкото щеш... Бойна авиация вече няма да има най-вече че пилотите не са глупаци да се трепят с остаряла и демоде техника дето всеки смрадлив талибан може да опушка с един келяв калашник!?
 • кроко
  Отговор
  3 11:04  21.10.16
  Кой иска да се обзаложи срещу мен, че ще си купим трета употреба талиги Ф16, примерно от Потругалия, набори на Делян Пеевски? Цената няма да я взимаме под внимание!

Напиши коментар:


Публикувай