1 217 0

Нова ендоскопска апаратура в АГ "Шейново"

Нова ендоскопска апаратура в АГ "Шейново"
Снимка: БНР
Венцислав Михайлов

С помощта на нова ендоскопска апаратура специалистите в АГ болница "Шейново" оперират по този метод, посочи директорът на болницата д-р Румен Велев.

Възможността да имаме 3D изображение подобрява изключително много качеството на образа, подобрява пространственото ориентиране, което води до спестяване на време при оперативните интервенции и успяхме да си повишим нивото на Отделението по неонатология от второ на трето ниво, което ни дава възможност да извършваме дейности, които до момента нямахме право да извършваме - гледането на деца с по-ниско тегло, недоносени бебета. Приемаме вече по-тежки случаи. Не се притесняваме, че една пациентка може да роди в по-ранен срок, защото сме сигурни, че колегите от Неонатологията ще се справят. Това дава възможност работата на болницата да се увеличава и неслучайно броят на ражданията е по-голям, каза пред БНР д-р Румен Велев.

Новата ендоскопска апаратура все още не е собственост на болницата, но Столичната община ще търси финансиране за закупуването й. Стойността й е 280 хиляди лева.

България


Напиши коментар:


Публикувай